avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate / pensie anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate / pensie anticipata partial

buna seara!
mama mea este nascuta in 30. 03. 1956. din 1 sept. 1980 este angajata in invatamant, fara grade didactice, doar definitivatul, fara intreruperi in munca. pana acum are vechime de 30 ani si 1 luna. sufera de ulcer varicos activ din octombrie 2007 si hipertensiune arteriala.
1. as dori sa va intre daca se poate pensiona pe caz de boala daca nu a fost spitalizata niciodata, ci doar a avut cateva concedii medicale de la medicul de familie? este posibil ca mediul de familie sa ii dea o trimtere care o comisie de expertiza in vederea incadrarii intre-un anumnit grad de handicap fara sa fie internata in prealabil sau este necesar ca mai intai sa fie spitalizata si un medic specialist sa ii dea trimitere la comisia de expertiza?
2. as mai dori sa va intreb din punct de vedere al cuamtumului pensiei, aproximativ bineinteles, daca ar fi mai mare cea de invaliditate sau o pensie anticipat partial (avand in vedere noile diminuari care se vor aplica acesteia din urma in noua lege)?
va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
andra carola, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de boala - rog raspuns urgent! iulia_is iulia_is Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda. Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ivascanu nicolita ivascanu nicolita SOTUL MEU A MURIT ACUM O LUNA IN URMA UNUI ACCIDENT A LUCRAT IN SECTOR MINIER SI PESTE 2 LUNI URMA SA PRIMEASCA SALARIILE COMPENSATORII IN VEDEREA IESIRII LA ... (vezi toată discuția)
Pensionare pt diabetici ? pityika pityika DATE PERSONALE : BARBAT NASCUT :29. 03. 1953 VECHIME IN CIMPUL MUNCII : 36 ANI DIABET TIP II DIN ANUL 1989 (20 ani) DE 4 ANI PE INSULINA SI ALTE BOLI ... (vezi toată discuția)