avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

SOTUL MEU A MURIT ACUM O LUNA IN URMA UNUI ACCIDENT A LUCRAT IN SECTOR MINIER SI PESTE 2 LUNI URMA SA PRIMEASCA SALARIILE COMPENSATORII IN VEDEREA IESIRII LA PENSIE.Eu am 36 de ani . AM UN BAIETEL DE 5 ANI.sUFAR DE POLIONEFRITA CRONICA UROTOPICA INACTIVA, HIPERTENSIUNE ARTERIALA SECUNDARA FORMA MEDIE, MICROLITIAZA RENALA, STOMAC OPERAT PENTRU ULCER GASTRIC(ANOSTOMOZA TERMINO-TERMINALA) ,ESOFAGITA DE REFLUX GRADUL I ,DISCOPATIE LOMBARA L5-S1,EPICRIZA. vA ROG AJUTATIMA, NU AM POSIBILITATI MATERIALE. AM DREPTUL LA PENSIE PE CAZ DE BOALA UZAND DE VECHIMEA SOTULUI MEU.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:11, 6 Aprilie 2011
Nu puteti beneficia de pensie de invaliditate in baza vechimii in munca a sotului dvs. Trebuie ca dvs. sa fi realizat un stagiu de cotizare de 11 ani pentru a beneficia de aceasta categorie de pensie. Daca ati lucrat 11 ani, luati legatura cu medicul dvs. Incadrarea in grad de invaliditate este de competenta exclusiva a comisiei de expertiza medicala

Daca nu aveti niciun venit si daca sotul dvs. a decedat in urma unui accident de munca, puteti solicita casei teritoriale de pensii pensie de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala - rog raspuns urgent! iulia_is iulia_is Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda. Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensia pe caz de boala? ecaterina18 ecaterina18 Va rog frumos, vreau sa aflu daca o persoana cu astfel de boli se poate pensiona:Incontinenta urinara de efort, Insuficienta renala cronica in stadiu de ... (vezi toată discuția)
Ce grad de boala am? miky55 miky55 am piciorul drept amputat o treime in urma unui accident feroviar petrecut in afara orelor de munca,discopatie lombara si cervicala,hepatita,pietre la ... (vezi toată discuția)