avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radierea din oficiu societatilor comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radierea din oficiu societatilor comerciale

In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ridicat dupa subscriere).In actele societatii apar ca fiind administrator (neangajat).Bilanturi nu au fost depuse niciodata.Acum vreau sa infiintez o alta firma, sa ma asociez cu inca o persoana si nu pot pentru ca am devenit inactiv fiscal. La patru ani dupa infiintarea primei societati, aceasta nu trebuia radiata din oficiu? Cum pot rezolva aceasta chestiune in asa fel incat sa pot sa-mi desfasor o activitate intr-o societate comerciala nou infiintata?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:42, 17 Octombrie 2010
Trebuie sa verificati la registrul comertului in ce stare este societatea(sau pe site-ul onrc-ului), numai dupa aceea puteti stabili o strategie. Radierile din oficiu se practica de ONRC doar in cazuri limitative prevazute de lege. Exista posibilitatea ca societatea dvs. sa fie dizolvata pentru nedepunerea situatiei financiare pe anul 2006 sau 2007, iar ulterior DGFP sa va fi numit un lichidator. Acestea sunt doar simple speculatii. Pana cand nu stiti exact sa expuneti care e situatia societatii nici eu nici altcineva de pe acest site nu o sa va poata da un sfat concret.
Daca nu ati luat legatura cu un lichidator numit de ONRC care sa va radieze societatea, aceasta este activa. Puteti consulta si www.mfinante.ro
- daca societatea a fost declarata inactiv fiscal - luati legatura cu un contabil, si cum nu ati lucrat deloc - se vor face toate declaratiile( in zero) si toate bilanturile. Daca nu ati facut de la inceputul societatii nici un bilant - atunci nu se fac bilanturi acestea se inlocuiesc cu declaratia dde inactivitate (se depun si la registru comertului).
Declaratiile se depun toate la ANAF. Seface activarea societatii si puteti sa solicitati dizolvarea si lichidarea simultana, art 235, L31/1990. Daca nu aveti debite - totul poate dura max 3 luni.
Succes!
La patru ani dupa infiintarea primei societati, aceasta nu trebuia radiata din oficiu?

Aceasta prevedere nu exista in legea 31/1990, si anume nu exista cuvantul TREBUIE
Ca urmare exista posibilitatea dar nu este obligatoriu sa va radieze soc din oficiu
Cum pot rezolva aceasta chestiune in asa fel incat sa pot sa-mi desfasor o activitate intr-o societate comerciala nou infiintata?

Dizolvati , lichidati , radiati societatea veche

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie numire lichidator administraÞia finanÞelor publice sergiu197 sergiu197 Am o firma impreuna cu nevasta din 2004. Aceasta firma a fost dizolvata prin sentinta judecatoreasca la cererea ONRC pentru nedepunere bilanturi pe mai mult de ... (vezi toată discuția)
Lichidare pentru srl dizolvat de tribunalul bucuresti la cererea rc mihai0204 mihai0204 Buna ziua, În 2003 am înființat o societate (la care sunt unic acționar) pe care însă nu am folosit-o și pentru care nu am depus doar o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)