avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarire penala -declaratie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarire penala -declaratie mincinoasa

Imi cer scuze ca va tot deranjez cu fel si fel de intrebari dar in acest moment viata mea este un calvar din cauza unori oameni care s au decis sa ma distruga .
Am deschis un gater in luna Mai, dar in momentul respectiv detineam un post care nu imi permitea sa am personaliatte juridica din acest motiv am rugat un prieten sa infiintam intreprinderea individuala pe numele lui sa se ocupe el de partea de productie lucru pentru care va primi un anumit procentaj din profit.
Eu personal am luat legatura cu o persoana care a infintat intreprinderea pe numele prietenului, am facut contracte cu furnizori de bustean, cu clienti, toate comenzile au venit pentru firma dar in atentia mea, avizele de insotire facturi si alte acte au fost completate de catre mine si predate clientilor de catre mine personal, deci relatia mea cu firma respectiva si implicit relatia d eafaceri cu prietenul se pot demonstra cu foarte multe inscrisuri, si martori inca de la infiintarea societatii.
In momentul in care a inceput sa functioneze afacerea s a livrat prima transa de cherestea clientului pa care am adus eu, prietenul impreuna cu persoana de la care am inchiriat gaterul au decis sa ma scoata din afacere si sa se asocieze ei in continuare.
Pur si simplu mi a spus ca incepand cu a doa zi nu mai am ce cauta la gater, si au depus plangere la politie ca i am furat banii din contul bancar eu fiind director d e banca la vemea respectiva.
ideea este ca el in declaratia data catre politistul care face cercetarea penala a declarat in repetate randuri sub semnatura, ca nu am avut absolut nici o legatura cu afacerea respectiva, si nu am fost niciodata la gater.
in ideea in care eu pot dovedi cu acte si nenumarati martori relatia mea cu afacerea respectiva ce risca el pentru declaratia mincinoasa cu privire la relatia mea de afacere cu el si cu firma.
oare procurorul care se ocupa de caz va lua in seama dovezile mele si declaratiile martorilor solicitate de catre mine, deoarece urmeaza ca si ei sa fie audiati .
multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:04, 14 Octombrie 2010
Subiect al infractiunii de marturie mincinaosa nu poate fi partea vatamata sau invininutul, ci martorul, expertul sau interepretul.
Procurorul este obligat sa aiba in vedere toate declaratiile si probele de la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt transfer ilegal de bani anonimcv anonimcv Buna ziua. Va povestesc o intamplare de care sincer mi e rusine si imi pare rau dar m am lasat influentat de un prieten si am bagat in probleme un alt ... (vezi toată discuția)
Dubiul profita inculpatului Consultant Covasna Consultant Covasna Buna seara. Imi poate explica cineva cam la ce se refera \"dubiul profita inculpatului\"? Cazul meu fiind urmatorul. Am avut un parteneriat de afaceri cu un ... (vezi toată discuția)
Inselat amarnic CORTEX CORTEX Buna seara. Am luat in chirie un gater care functiona ca o intreprindere individuala infiintata la cererea mea, pe banii mei pe numele unui prieten. Pe ... (vezi toată discuția)