avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare credit BCR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare credit BCR

Buna.Mama a decedat recent, avea un credit la BCR, contractat in mai 2006, cu asigurare de viata aferenta creditului. am depus actele solicitate de asigurator ( certificat de deces, fisa medicala, +adeverinta de la medicul de familie cu bolile cronice si data depistarii lor). la momentul incheierii politei, mama nu a declarat nici o boala cronica, ceea ce reiese si din fisa medicala. asteptam raspuns de la asigurator in 30 zile. cunoasteti situatii similare? a mai primit cineva despagubiri de la BCR asigurari de viata? ce alte motive ar putea invoca asiguratorul pt a nu plati despagubirea creditului. ma poate banca obliga, in calitatea mea de succesor la plata creditului? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Jupanterul , utilizator 11:47, 30 Mai 2022
Cei care fac credit la o banca si nu mai reusesc sa isi plateasca ratele trebuie sa stie ca vor fi urmariti de institutia in cauza pana dincolo de moarte. Daca un datornic a decedat, banca va incerca sa-si recupereze banii de la codebitori, iar daca acestia nu exista, atunci banca se indreapta catre mostenitori.

Daca persoana care are un credit moare, rudele trebuie sa se prezinte la banca cu certificatul de deces si sa depuna o cerere, iar banca este obligata sa inregistreaza in sistem evenimentul, pentru ca apoi sa-si indrepte actiunile spre recuperarea creditului.

Daca persoana care a decedat are o asigurare (de regula in cazul imprumuturilor mari exista o asigurare de viata pe numele persoanei), firma de asigurari preia tot riscul si ramburseaza contravaloarea imprumutului.

Daca persoana care a decedat nu are asigurare atunci banca va incerca sa-si recupereze banii de la codebitori, iar in cazul in care acestia nu exista, atunci banca se indreapta catre mostenitori.

In schimb, in cazul in care acestia renunta la mostenire sau se asaza la masa credala si primesc ce ramane dupa ce banca si-a recuperat banii, banca nu ii mai poate obliga sa plateasca datoria.
Nu este cazul sa va ingrijorati.Daca lucurile stau asa cum le-ati relatat, asiguratorul va plati indemnizatia de deces, si veti primi si o suma care ar putea fi diferenta dintre suma asigurata si valoarea creditului nerambursat(datoria), in cazul in care asigurarea s-a facut/platit pentru o suma mai mare.
Verificati/aflati in conditiile de asigurare, care sunt excluderile privind plata asigurarii in caz de deces.(loviturile nucleare si sinuciderea de exemplu)
Daca in momentul declaratiei privind starea de sanatate mama Dvs. suferea deja de boala cronica si n-a declarat-o, acest fapt poate constitui motiv de respingere a despagubirii, daca asiguratorul ar fi avut motive temeinice sa respinga incheierea contractului de asigurare cunoscand despre existenta bolii.
Cred ca aveti de ce sa fiti ingrijorata...
Revin cu observatia mai atenta a relatarii: "mama nu a declarat nici o boala cronica, ceea ce reiese si din fisa medicala".Daca este asa, este acordabila despagubirea.
Ma poți ajuta și pe mine te rog, sunt în aceeași situație, petcumarius70@yahoo.com


nucu$ a scris:

Revin cu observatia mai atenta a relatarii: "mama nu a declarat nici o boala cronica, ceea ce reiese si din fisa medicala".Daca este asa, este acordabila despagubirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuiesc indeplinite ptr a beneficia de asigurarea unui credit bcr? Ene Alexandru Ene Alexandru In calitate de mostenitor, am instiintat BCR ca nu va mai fi platita rata creditului unui contract din cauza decesului. Am mers cu copie de pe Certificatul de ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Plata creditului in caz de deces.. miriam_mir miriam_mir [b] Buna seara!Am si eu o problema...mama mea a decedat in luna septembrie si avea un credit la o banca si deasemeni avea si asigurare medicala! Cum se ... (vezi toată discuția)