avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare destinatie din birou in locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare destinatie din birou in locuinta

am cumparat un apartament intr-un bloc, dar toate ap sunt trecute ca fiind birouri.pentru a putea schimba destinatia mi se cer acte precum CUT si POT existent si cel propus.au constructorii aceste date? adik POT si CUT pentru fiecare apartament in parte?sau trebuie sa merg cu toate actele blocului?am nevoie de aprobare de la vecini pentru a transforma in locuinta apartamentul?cam cat timp dureaza intreaga procedura de la depunerea actelor?
Construcțiile au o destinație.Pentru fiecare există un Certificat de Urbanism
in care sunt inscrise regimul tehnic și parametrii prevazuți.
POT-inseamna procent de ocupare teren
CUT-coeficient de utilizare al terenului.
Aceste date le are dezvoltatorul și sunt cuprinse in planul urbanistic.Nu știu de ce va cere aceste date tehnice.Aveți parcare?
Acordul proprietarilor este necesar.
Daca se modifica accesul in apartament, in sensul de a fi acces la el direct din strada, mai este necesar acordul proprietarilor invecinati cu acel spatiu, este vorba de un apartament intr-o cladire veche cu 7 proprietari.
Daca un perete comun cu acel apartament este la comun cu un apartament din cladirea invecinata, trebuie si de acolo cerut acordul?
Indiferent de modificari va trebuiesc aprobari.
Dacă vreți intrare din strada va trebuie autorizație de construcție,aprobari
dela Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)
Acte demolare raduiuli raduiuli Buna. Vreau sa demolez o casa construita in 1911- care se afla intr-o stare avansata de degradare , situata pe un teren mostenit. Acte de proprietate pe casa ... (vezi toată discuția)