avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am fost obligata si amenintata sa semnez o cerere de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am fost obligata si amenintata sa semnez o cerere de demisie ... ce pot sa fac?

Buna,

Pe data de 15.09.2010 am fost obligata sa semnez o cerere de demisie, iar contractul individual de munca mi s-a incheiat pe data de 30.09.2010 . (15 zile de preaviz). Pe data de 4.10.2010 am facut o sesizare la I.T.M , pana in acest moment nu am primit nici un raspuns. Ce pot sa fac in continuare?
Astept sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 21 Ianuarie 2011
cum "ati fost obligata " ?
codul muncii defineste demisia ca fiind "actul unilateral de vointa a salariatului care comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă".
asteptati raspunsul de la itm . termenul de raspuns este de 30 zile
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
mancipri, utilizator
Mi s-a spus ca au scazut vanzarile si ca una dintre angajate trebuie sa plece...Am fost chemata in birou ( 08.09.2010) si mi s-a pus in fata o cerere de demisie, in cazul in care nu vroiam sa o semnez seful de magazin mi-a comunicat ca managerul zonal o sa imi faca rau. Regret acum ca am semnat . Pe data de 20.09.2010 l-am sunat pe manager sa imi spuna motivele pt care am fost obligata sa semnez. El mi-a spus ca nu stie despre ce vorbesc si sa il intreb pe seful de magazin , pt ca el a primit de la mine o cerere de demisie. Am incercat sa ii spun ca am fost obligata dar nu m-a crezut. I-am propus managerului zonal sa ne intalnim toti trei sa discutam pt a lamuri situatia. Pe data de 5.10.2010 ne-am intalnit si am aflat cu stupoare ca decizia ca una dintre angajate sa plece din magazin a luat-o managerul zonal iar alegerea persoanei care trebuie sa plece a luat-o seful de magazin .... deci m-au mintit amandoi.
Nu stiu ce o sa rezolve cei de la I.T.M , ca martorii sunt colegele de munca in cazul in care nu ma crede cineva.
Astept sfaturi va rog
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
ramona maria, utilizator
ITM-ul nu are atributii jurisdictionale , prin urmare cred ca va va indruma sa va adresati instantei de judecata pentru anularea deciziei de incetarea a c.i.m.
m-am gandit sa dau firma in judecata, dar mi s-a spus ca este o firma puternica (nu vreau sa ii dau numele ci doar in particular) si ca nu am de castigat ci de pierdut. ( pt ca ei au bani si relatii)
martori imi sunt colegele de munca insa imi e teama sa nu le ameninte cu pierderea locului de munca in cazul in care spun adevarul.
nu inteleg de ce nu am primit raspuns inca de la I.T.M
pot primi un avocat din oficiu sau trebuie sa vorbesc in particular cu un avocat?
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
ramona maria, utilizator
daca sunt martori care au vazut cand v-au amernintat s-ar putea ca in fata instantei sa aveti ceva sanse, dar , veti vedea ca toti colegii se vor da la o parte cand le veti cere sa spuna ce au vazut.....
ati semnat . nu prea mai aveti ce face . cautati alt servici .este mai bine . inchipuiti-va cum va fi viata la munca daca ii veti forta sa va reprimeasca ...... alta data mare atentie la ce semnati

Alte discuții în legătură

30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca zuzulici zuzulici Buna. Ma numesc Roxana si pana acum o luna de zile am lucrat timp de 2 ani si jumatate la o societate sin Cluj. Gasindu-mi alt loc de munca am apelat la ... (vezi toată discuția)
Mi s-a incetat cim si mi s-au modificat clauzele contractuale fara sa stiu! ce pot face? dorudoru dorudoru Am fost anuntata de Inspectia muncii Bucuresti cum ca: din data de 15.05.2011 Mi sa desfacut contractul de munca cu : Art.55 lit. B - din codul muncii. Fara ... (vezi toată discuția)