avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina ridicata abuziv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina ridicata abuziv

Acum cateva saptamani mi-a fost ridicata masina din sectorul 6, pe motiv ca am parcat-o la mai putin de 25 de m de intersectie. Mentionez ca in acea zona aveam parcarea permisa si nu exista panouri care sa ma avertizeze de faptul ca imi poate fi ridicata masina, iar masina a fost parcata atsfel in cat sa nu deranjeze circulatia in nici un mod. Consider ca din punct de vedere al regulamentului circulatiei am comis o abatere si faptul ca am fost sanctionat contraventional este ok, dar ridicarea masinii, consider ca este un furt. Ma intereseaza daca pot da in judecata autoritatile pt faptul ca mi-au ridicat masina fara a ma instiinta intr-un fel (daca eram plecat din tara ce faceam? aveam de platit 280 lei pe o zi de stationare, in curtea firmei de ridicari auto, oare cat aveam de plata dupa o luna?), cat ar dura un astfel de proces si cat ar costa acesta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:52, 22 Octombrie 2010
Aveti posibilitatea ca in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal sa il contestati,ca si masura luata la instanta competenta teritorial locului unde a fost constatata contraventia.
Masina a fost ridicata numai de firma sau la ridicarea acesteia a fost prezent si un politist ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri politia locala si firma de ridicari auto lovy8519 lovy8519 Buna ziua, Vineri 04.05.2012 in jurul orei 18:40 am parcat autoturismul personal pe pavajul din fata Mitropoliei (Piata Unirii – Bucuresti), acesta ... (vezi toată discuția)
Parere privind ridicare auto niculaet niculaet Buna ziua! As dori o parere juridica in urmatoarea speta: In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)