avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cui se formuleaza o contestatie in anulare intr-un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cui se formuleaza o contestatie in anulare intr-un dosar penal

La Procurorului General si se depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie?! Sau la parchetul de pe langa Tribunal sau la parchetul de pe langa Judecatorie si se adreseaza prim procurorului Parchetului?! Sau la Tribunal sau la Curtea de Apel?
Va multumesc anticipat.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:42, 14 Ianuarie 2013
cererea se inainteaza instantei care a judecat fondul,adica prima instanta la care v-ati judecat si din cate stiu se face in termen de 10 zile de la luarea la cunostinta a mandatului.
doberv a scris:

cererea se inainteaza instantei care a judecat fondul,adica prima instanta la care v-ati judecat si din cate stiu se face in termen de 10 zile de la luarea la cunostinta a mandatului.


In cazul mandatului de executare a pedepsei
Art. 388 C.pr.pen. " (1) Contestatia in anulare pentru motivele aratate in art. 386 lit. a-c si e poate fi intordusa de catre persoana impotriva careia se face executarea cel mai tarziu in 10 zile de la inceperea executarii, iar de catre celelalte parti in termen de 30 de zile de la data pronuntarii hotararii a carei anulare se cere. (2) Contestatia pentru cazul prevazut in art. 386 lit. d poate fi introdusa oricand"
Art. 389 C.pr.pen. " (1) Contestatia in anulare pentru cazurile prevazute in art. 386 lit. a-c si e se introduce la instanta de recurs care a pronuntat hotararea a carei anulare se cere. (2) Contestatia pentru cazul prevazut in art. 386 lit. d se introduce la instanta la care a ramas definitiva ultima hotarare"
Dar care este termenul de depunere a contestatiei mandatului de arestare?
mandatul de arestare sau mandatul de executare ?
la ce va referiti mai exact ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este o contestatie in anulare palaghiacristinela palaghiacristinela am o prietena care este chemata ca parte vatamata in proces cu cineva ca inculpat pentru contestatie in anulare-fond-art.176C.p. si nu stie ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Eroare judiciara windwolf35 windwolf35 va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat bun....in urma cu 10 ani se comite o grava eroare judiciara impotriva mea de catre justitie in sensul ca am fost judecat ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac extraodinara a unei decizii definitve a unui tribunal miniko miniko Am formulat o plangere penala cf. art 278 cpp, plangere impotriva solutiilor date de procuror. A fost trimisa in instanta si Judecatoria mi-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)