avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mandat irevocabil si netransmisibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mandat irevocabil si netransmisibil?

Am in fata o procura de vanzare in care "x"-proprietari imputernic pe "y" sa vanda oricui si la pretul cel mai avantajos, inclusiv siesi, imobilul proprietatea lui x.
Noi "x" mentionam ca am primit pretul integral al vanzarii, in baza antecontractului...cat si in baza declaratiei..., si in aceste conditii consideram prezentul mandat irevocabil si netransmisibil.
E posibil ca "y" sa poata vinde oricui fara ca "x" sa aiba vreo pretentie?
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 21:57, 22 Octombrie 2010
Da, fiindca acel mandat contine totodata si declaratia lui X ca a primit intreg pretul vanzarii in baza unui antecontract, deci nu mai are nici un fel de pretentii!
B-)
Deci Y poate vinde linistit inclusiv siesi!
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
adica mandatarul nu se mai "descarca"?
daca nu se descarca nu "pica" in imbogatirea fara just temei?
Nu poate exista imbogatire fara just temei in situatia de mai sus. Si mandatul s-a descarcat prin acea declaratie. Practic este lasat la aprecierea mandatarului daca sa incheie vanzarea pe numele sau la pretul incasat de catre mandant sau sa vanda mai departe fara a mai face vanzarea pe numele sau , caz in care eventuala diferenta de pret in plus fata de suma platita initial mandantului nu poate fi considerata imbogatire fara just temei!!!!
Capisci?!
:D:D:D
Daca e ok acest mandat de ce unii notari refuza sa-l autentifice?
pai cum asa?
ca mandatarul nu-i vanzator..e mandatar.
daca eu dau mandat si consimt si incasez zece mii, iar tu mandatar incasezi osuta de mii, tu ca mandatar cu ce titlu incasezi diferenta/
care-i temeiul?

Alte discuții în legătură

Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare ContSters172999 ContSters172999 Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa. Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie... Am rugamintea sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)
Detinatorul procurii poate vinde casa sotiei sale? goby goby Buna ziua! Am un prieten bun care a plecat in strainatate.Mi-a facut procura pe o casa de la tara pe care el nu pune prea mare pret, sa o vand eu, ca sa ... (vezi toată discuția)