avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... COMISION ADMINISTRAE CREDIT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

COMISION ADMINISTRAE CREDIT

Am facut un credit de nevoi personale la Banca Romanesca in 2006 in valoare de 35.000 lei.
Mi se retine lunar comision de administrare de 105 lei (0.3% X soldul initial 35.000)
Am inteles ca ar fi ilegal sa se aplice acest comision in procentaj la soldul initial si ca ar trebui sa se aplice la soldul ramas de achitat la fiecare termen de plata.
Care este baza legala in care se specifica functionarea acestui comision?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:32, 26 Octombrie 2010
Comisionul este legal.
care este legea unde este precizat acest comision, exista vreo lege care reglementeaza creditele si se specifica ceva de valoarea comisionului de administrare?
Singura lage care mentioneaza comisionul de administrare este OUG 50/2010. Enumeareaza comisioanele permise in cadrul unui credit.
Comisionul de administrare este legal. Chiar si statul il percepe( vezi comisionul de 0.37 % la creditele prima casa). Poate fi suma fixa, lunar sau anula, sau procent, din soldul initial sau din cel curent. Depinde de banca.
La urma urmei asa v-ati inteles cu banca in moementul semnarii contractului, sa platiti acel comision.

Pe viitor se vehiculeaza stabilirea clara a unei formule pentru acel comision. Se vrea sa fie fix indiferent de suma imprumutata. Dar pana atunci mai este cale lunga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa an 2009 peterpan17 peterpan17 buna ziua In decembrie 2009 am luat un credit de 47500eur de la brd pt achiziția unui apartament prin programul prima casa pe 30 ani.acum câțiva ani ... (vezi toată discuția)
Comision administrare legal ??? la contract de credit livache74 livache74 Buna ziua, am facut un credit in 2011 in lei cu rata fixa de 10,5% ( DAE 17,9 ) pe 10 ani, intrebarea mea este in legatura cu comisionul de administrare ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)