avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... revizuire, contestatie in anulare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

revizuire, contestatie in anulare

Buna ziua,

In calitate de creditor am facut somatie de plata, am castigat. Debitorul a facut cerere in anulare, a castigat. Debitorul in sustinerea atat a intampinarii de la fond, cat si in cererea in anulare nu a depus niciun act in dovedirea celor sustinute. El a contestat lichiditatea creantei, in sensul ca a platit creditorului...dar asa cum am mentionat nu a depus niciun act pentru a demonstra plata.

As vrea sa merg pe contestatie in anulare, pe 318 C pr civ, credeti ca se poate. A mai facut cineva asa ceva, in cazul somatiei de plata?
Ma gandeam sa aleg si revizuirea pct1 sau 2! Nu stiu, acest o opinie!!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:36, 22 Octombrie 2010
din experienta va sfatuiesc sa nu incercati; in somatiile de plata este suficient un simplu dubiu ca instanta sa respinga actiunea sau sa admita calea de atac; promovati o actiune in pretentii cat mai repede, nu pierdeti vremea cu caile extraordinare de atac.
avocat Cristina Popescu
faceti o cerere pe dreptul comun si nu va mai pierdeti timpul
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator
ok, dar dubiul nu trebuie si el sustinut? Daca ar fi existat dovezi, nu ma mai gandeam la caile extraordinare, dar pt ca nu a depus niciun act... Adica am mai avut somatii sau ordonante, dar debitorul venea cu probe, ca erau concludente sau nu..., dar in cazul acesta nimic...
nu cred ca v-ati incadra in niciunul din cazurile de revizuire. mai bine promovati o actiune in pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dosar just_lucian just_lucian Pe scurt , litigiu in munca , eu reclamant, fost angajat, concediere abuziva . Daca in urma nepasarii avocatului s-a facut praf toate actiunile mele pana la ... (vezi toată discuția)
Cum introduc o actiune la iccj intr-un proces de munca impotriva recusului respins ca nefondat la curtea de apel Luminita Pop Luminita Pop Ce cale de atac sa folosesc si ce articol din Codul de proc. civila impotriva unui recurs respins ca nefondat de catre Curtea de Apel? Precizez ca am cerut ... (vezi toată discuția)
Reguli nescrise de procedura civila MINOKA HR MINOKA HR Buna ziua, Este cumva o regula nescrisa a procedurii civile sa castigi in prima instanta apoi sa pierzi in apel (fara nici o proba concludenta si nici o ... (vezi toată discuția)