avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare robinet calorifer
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare robinet calorifer

Buna ziua
Vreau sa schimb un robinet la calorifer deoarece s-a defectat robinetul si curge apa si pentru asta va trebui golita instalatia de apa. Administratorul blocului m-a instiintat ca aceasta actiune o sa ma coste si anume golirea instalatiei de apa calda= 400-500 ron. As dori sa stiu daca eu sunt cel care trebuie(legal) sa plateasca aceasta suma si daca mai exista si alta cale.
Multumesc anicipat.
De regula ,in astfel de situatii se poate pronunta competent persoana care cunoaste situatia la fata locului,respectiv instalatia din subsolul tehnic ,daca este sau nu prevazuta cu vane pe tur/retur aferent scara/tronson
Legal ,daca dvs ati individualizat defectiunea la dvs in proprietate,trebuie sa acoperiti costurile aferente golirii instalatiei,cu scopul inlocuirii robinetului
Tehnic,numai un specialist se poate pronunta la fata locului, daca remedierea defectiunii se poate realiza numai prin inlocuirea intregului robinet,sau se pot intreprinde si alte manevre la componentele robinetului
Spuneti-i administratorului ca sunteti de acord sa platiti golirea instalatiei daca va arata pe factura de la furnizor suma specificata pentru aceasta operatiune.;)

Asta e o gogorita! Si nu vad niciun interespentru si in favoarea asociatiei sau a cuiva, in afara de o rautate inutila a administratorului, mai ales ca este vorba de o defectiune care nu se poate constata numai atunci cand instalatia este incarcata cu apa si care defectiune trebuie reparata.

Un sfat offtopic. Incercati si izolati local robinetul. E posibil sa aveti sorti de izbanda!
Teoretic ar trebui sa-mi dea chitanta pt asta, ca orice plata efectuata oriunde. Banuiesc ca ar lua suma de pe factura furnizorului.
Sunt curios unde se duc banii astia, totusi. Ii investe in reparatii, ii baga in buzunar?
Ms mult pt raspuns.
Daca, sa zicem, pe factura de furnizor exista un rand scris astfel (cu aproximatie)
- apa consumata suplimentar pe instalatia de incalzire ...............300 lei

Atunci sigur, trebuie sa va puna dv. pe lista de cote aceasta suma de 300 lei si o data platita aceasta suma (fie impreuna cu restul intretinerii, fie separat - nu e foarte important) administratorul plateste catre furnizor, ca doar vine pe factura lui.......
Atunci cred ca ar trebui sa-mi dea si mie o copie de pe factura furnizorului.
Pe de alta parte, daca s-ar fi spart teava undeva intre mine si vecinul de deasupra, unde din cate stiu e teava comuna, eu nu cred ca as mai fi platit nimik.

Alte discuții în legătură

Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)
Plata golire instalatie incalzire lilianavz lilianavz Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in interiorul apartamentului al carei proprietar sunt s-a fisurat o teava orizontala de la instalatia de ... (vezi toată discuția)