avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori- fiica mea are 14 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori- fiica mea are 14 ani

Buna dimineata,
Am intentat actiune de divort dupa 15 ani de casnicie motivul fiind violenta fizica si cea verbala,acuzata fiind de infidelitate si de multe alte lucruri.In cei 15 ani de casnicie in care am sperat ca lucrurile vor intra pe fagasul normal a mai existat un moment in care am fost despartiti ,fiica noastra fiind prea mica sa poata intelege ce se intampla intre noi.Acum copilul a implinit varsta de 14 ani,momentan locuieste cu tatal ei si nu doreste sa vina sa locuiasca cu mine(la parintii mei),locuind in momentul de fata cu tatal ei si cu bunicul patern.A reusit sa indoctrineze fata, facandu-mi o caracterizare destul de urata si imi interzice aportul si contribu?ia mea la cresterea si educarea ei. Va rog sa-mi spuneti daca pot aduce copilul langa mine si daca pot demola zidul pe care tatal ei l-a pus intre noi.Nu am vrut nici o clipa sa-l denigrez in fata ei,sa nu cunoasca problemele ce au existat intre noi, dar se pare ca numai eu am dorit acest lucru.
Am cerut in actiunea de divort :
1.Desfacerea casatorie
2.Revenirea la numele purtat anterior.
3.Incredintarea minorului.
4.Program de vizita
Nu vreau partaj nu vreau absolut nimic.
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lazar_m_mihaela , utilizator 22:08, 27 Noiembrie 2010
In actiune s-a cerut ceea ce doriti dvs. sa solutioneze instanta, daca cererea va fi sustinuta si de probe, atunci veti avea castig de cauza. Marea problema e fiica dvs., care va fi audiata de judecator si acesta va tine cont de ceea ce doreste ea, cu care dintreparinti se simte mai atasata si mai protejata, etc. Asadar, vedeti ce se intampla in relatia dintre dvs. si fiica, dincolo de ce va hotari un judecator sau altul; chiar daca va fi incredintata la dvs. , o persoana de 14 ani nu poate fi fortata sa stea cu dvs. daca nu doreste acest lucru. Apoi, in curand va implini 18 ani, cand va decide singura. E bine sa va intrebati cu sinceritate de ce prefera familia tatalui ei si cand s-a produs "ruptura" dintre dvs. si ea. Niciodata nu e prea tarziu sa gasiti calea buna si sa reapropiati fata de dvs., intotdeauna va avea nevoie de o mama iubitoare si sincera, indiferent de varsta, asta e cel mai important , cred.
Situatia dvs. este intr-adevar delicata pentru ca minora va fi ascultata de catre instanta cu privire la optiunea referitoare la incredintare, iar cuvantul sau cantareste mult in in fata instantei.
Totusi, este necesar sa probati in fata instantei ca este in interesul acesteia sa va fie incredintata dvs. si ca puteti sa oferiti acesteia conditii optime de crestere si educare , superioare celor oferite de catre tata.
In ceea ce priveste formularea capetelor de cerere, constat o neregula in sensul in care , capetele principale ale cererii ar trebui sa fie, desfacerea casatoriei, reluarea numelui, incredintarea minorei si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorei si obligarea tatalui acesteia la plata unei pensii de intretinere, in funtie de venitul minim pe economie , fie in functie de veniturile realizate de catre tata-raportat deci la una dintre aceste doua variante, dupa cum este cazul.
Acel capat de cerere cu privire la stabilirea unui program de vizitare minor ar trebui sa fie unul formulat in subsidiarul celui cu privire la incredintare, mai exact in situatia in care instanta nu va incredinta minora mamei, sa stabileasca un program de vizitare, iar aici trebuie sa expuneti varianta programului solicitat.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pentru sfaturi,problema ramane pana la urma tot copilul care mai mult ca oricand are nevoie de mama........care acum nu este decat un "sponsor"si nu mai mult.Trauma nu este doar la adulti si in momentul acesta nu sufar doar eu ci o intreaga familie,un numar mare de persoane fiecare in parte cu parerea ei.Timpul va rezolva tot AM ACEASTA CONVINGERE si voi deveni iarasi prietena fiicei mele chiar daca va trebui sa fac imposibilul,vom sta din nou la povesti fara sfarsit ,vom pune toate piesele in acest puzzles fara sa cautam vinovatul/a.
Intrebarea unui copil suna asa ''De ce alte mame care i-au bataie in fiecare zi nu pleaca de langa copii lor"............. eu am dat raspunsul : "-Unele greseli pot fi iertate altele nu(ceea ce a facut tatal tau acum eu nu pot ierta si nici uita).''
Daca Dvs. aveati alt raspuns ...............
Cu respect si consideratie,
O MAMA TRISTA
Cred ca singurul sfat pe care vi-l mai pot da, este acela de a nu renunta la fiica dvs., chiar daca pentru moment ea nu intelege de ce nu mai puteti continua viata alaturi de tatal ei.
Se pare ca inca nu intelege ca indiferent de neintelegerile ivite intre doi soti, un barbat nu trebuie sa loveasca niciodata o femeie si ca intr-o familie trebuie sa existe armonie, intelegere si dragoste din ambele parti.
Mai mult decat atat probabil influentata permanent de tatal ei vede in dvs. principalul vinovat de destramarea relatiilor de familie.
Eu sper ca incetul cu incetul veti reusi, explicandu-i pe indelete cum stau exact lucrurile intre dvs. si tatal ei, cum de fapt ar trebui sa fie o familie in adevaratul sens al cuvantului, va intelege si cu timpul va veti recapata fiica.
Mult succes si rabdare..timpul aseaza lucrurile...

Dincolo de aspectele juridice la care ati primit deja raspunsuri complete, vreau sa va spun ca va urez multa rabdare, calm, diplomatie si disceramant in lungul proces de apropiere de fiica dvs. cu atat mai mult cu cat ea se afla la varsata rebeliunii si este posibil ca tatal sa o foloseasca si ca pe un pion in lupta impotriva dvs.

Alte discuții în legătură

Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Divort - doresc amanare la primul termen flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,sia gasit unul mai tinar ca ea cu 8 ani si a bagat divort,ce pot face sai dau aminare la primul termen care e pe 5 noiembrie,daca nu ma ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)