avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori- fiica mea are 14 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori- fiica mea are 14 ani

Buna dimineata,
Am intentat actiune de divort dupa 15 ani de casnicie motivul fiind violenta fizica si cea verbala,acuzata fiind de infidelitate si de multe alte lucruri.In cei 15 ani de casnicie in care am sperat ca lucrurile vor intra pe fagasul normal a mai existat un moment in care am fost despartiti ,fiica noastra fiind prea mica sa poata intelege ce se intampla intre noi.Acum copilul a implinit varsta de 14 ani,momentan locuieste cu tatal ei si nu doreste sa vina sa locuiasca cu mine(la parintii mei),locuind in momentul de fata cu tatal ei si cu bunicul patern.A reusit sa indoctrineze fata, facandu-mi o caracterizare destul de urata si imi interzice aportul si contribu?ia mea la cresterea si educarea ei. Va rog sa-mi spuneti daca pot aduce copilul langa mine si daca pot demola zidul pe care tatal ei l-a pus intre noi.Nu am vrut nici o clipa sa-l denigrez in fata ei,sa nu cunoasca problemele ce au existat intre noi, dar se pare ca numai eu am dorit acest lucru.
Am cerut in actiunea de divort :
1.Desfacerea casatorie
2.Revenirea la numele purtat anterior.
3.Incredintarea minorului.
4.Program de vizita
Nu vreau partaj nu vreau absolut nimic.
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lazar_m_mihaela , utilizator 22:08, 27 Noiembrie 2010
lazar_m_mihaela a scris:

3.Incredintarea minorului.
4.Program de vizita

#-o = dle presedinte, nici macar eu nu cred in sansa de a-mi fi incredintat copilul, asa ca m-as multumi si cu program de vizita. (asta ati transmis dvs. pe undeva printre pct. 3 si 4).

Asa cum o prima intalnire cu un om poate crea o impresie ce nu poate fi anihilata de o mie de alte impresii succesive, tot asa se intampla si cu primele hartii (cerere de chemare in jud, intampinare) ce se depun intr-un dosar.

Motivarea cererii ar fi trebuit sa fie facuta: jumatate cu gandul la jude si jumatate cu gandul la copilul de-acasa care ...stie sa citeasca (v-a trecut vreo clipa prin minte gandul acesta? Ma indoiesc, caci asupra lui nu avertizeza nici un ...model de pe net).

Ce bine ar fi daca omenii nu ar mai considera avocatul ca fiind de prisos in cererile ...la care cred ei ca se pricep (la fel ca la fotbal si la politica).
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
romascanu, moderator
In afara procesului de divort , data fiind situatia de familie tensionata, eu va recomand sa va adresati instantei de judecata pentru incredintarea copilului minor pe cale de ordonanta presedintiala.
Masura este una care se judeca de urgenta si cu precadere , iar efectele acesteia se produc pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii privind desfacarea casatoriei prin divort.

Faptul ca tatal este cel care ofera, actualmente, suport copilului minor este un aspect care ii este avantajos , pentru incredintare.
Daca, insa , sustineti cererea de chemare in judecata prin martori , inscrisuri si interogatoriu, si demonstrati ca este in interesul superior al copilului sa fie alaturi de dumneavoastra, atunci procesul este castigat de dumneavoatsra.

buna dimineata.
dvs. ati cerut in actiune atat incredintarea minorei cat si program de vizita.
practic va contraziceti singura: ori doriti sa vi se incredinteze copilul ori solicitati program de vizitare a acestuia ??
:O trebuia sa va adresati unui avocat cel putin pt. redactarea actiunii daca ati considerat ca va puteti reprezenta singura in instanta .
Buna seara,
Va multumesc pentru incurajari..... se apropie termenul si situatia este aceeasi ,copilul are probleme la scoala si destul de mari(note mici) de apropiere nici nu se pune problema, am tot incercat chiar si cu metode extreme(am vizitat impreuna cu ea la un orfelinat in ideea ca o voi sensibiliza si ca imi va spune exact ce are pe suflet dar degeaba.In momentul in care am fost la scoala si am aflat de notele mici mi-a spus ca se va omora daca-i spun tatalui ei ..........Dumnezeule mare am spus de ce?Nu vrea sa-l dezamageasca .....Si la mine te-ai gandit ? Mie imi va trece..........
Am rabadare cu ea si va promit ca acest copil va alege drumul drept.

Tot binele din lume va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Divort - doresc amanare la primul termen flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,sia gasit unul mai tinar ca ea cu 8 ani si a bagat divort,ce pot face sai dau aminare la primul termen care e pe 5 noiembrie,daca nu ma ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)