avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... nerespectare conditii participare concurs
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

nerespectare conditii participare concurs

Buna ziua. Lucrez intr-o institutie bugetara si as dori sa va supun atentiei problema nerespectarii de catre aceasta institutie a conditiilor de participare la un concurs de promovare, impuse de ea insasi! Mai exact, in anunt era trecuta si obligativitatea detinerii unui curs de specialitate. La examen au participat unele persoane care nu aveau un astfel de curs dar carora li s-a permis accesul la examen, in urma caruia au si fost promovate. In urma unei contestatii inaintata conducerii institutiei in care sesizam si acest lucru, pe langa alte aspecte cum ar fi angajarile (care se fac inclusiv in aceste zile, contrar legislatiei in vigoare, si fara a se organiza vreun concurs) si promovarile facute anterior in cadrul institutiei fara concursuri anuntate la avizier, s.a., mi s-a raspuns ca nu sunt in masura sa apreciez modul de organizare si de desfasurare a concursului. Mai mult decat atat, acest raspuns l-am primit la aproape 2 luni de la depunerea contestatiei! Caror institutii considerati ca ar trebui sa le trimit sesizari cu privire la aceasta stare de fapt?
Cel mai recent răspuns: cetateanuly , utilizator 11:39, 1 Noiembrie 2010
organului ierarhic superior
daca e vorba de functii publice, sesizati ANFP-ul. :)
bineinteles, aveti si posibilitatea sa atacati la instanta de contencios actele administrative prin care au fost promovati.angajati acei functionari. :)
La concurs nu trebuia sa fie prezenta si o persoana din cadrul prefecturii sau consiliului judetean care sa verifice daca au fost respectate conditiile de participare?
e musai sa fie un reprezentant al agentiei. nu neaparat din prefectura/cj. :)
Salutare.
Te lupti cu morile de vant daca conducerea nu te vrea pe acel post
Daca ai bani de aruncat poti face proces dar te va costa enorm si in final vei pierde
Iti spun din experienta propie
ANFP-ul nu prea trece peste hotararile conducerilor decat in cazurile care iau o amploare mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in functia de sef serviciu filozoful filozoful Unde se desfasoara concursul de -promovare-in functia de sef serviciu ? La sediul primariei , la sediul ANFP sau la Consiliile Judetene ? (vezi toată discuția)
Promovarea in grad profesional a unui auditor s_mari s_mari cine organizeaza concursul de promovare in grad profesional al unui auditor, autoritatea publica care-l are angajat sau ANFP-ul ? Rog cu argumentare legala! ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa pentru functionarii publici cutremur cutremur As dori sa stiu daca promovarea in clasa profesionala 1 este conditionata de absolvirea studiilor de lunga durata cu diploma de licenta doar pe timpul in care ... (vezi toată discuția)