avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se poate renunta la statutul de asociat SRL ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se poate renunta la statutul de asociat SRL ?

E vorba de o firma fara activitate de la infiintare, 2 asociati.. cum se procedeaza la dizolvarea societatii, ambii asociati trebuie sa fie de acord? si daca regula se aplica si pentru renuntarea ca asociat a unuia dintre cei doi, ce schimbari se produc, se plateste vreo taxa suplimentara?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 09:23, 26 Octombrie 2010
Trebuie sa mergeti la Camera de Comert, unde va va intocmi un act aditional de cesiune parti sociale, prin care va cesionati partile sociale catre asociatul dvs.sau catre o terta persoana.
Este necesar sa fie de acord si celalt asociat si binenteles ca se achita o taxa.
Contractul de cesiune se incheie la notariat in prezenta celor 2 parti. Are un tarif, dar difera de la un birou la altul, in orice caz peste 150 ron. Daca ramane celalat trebuie redacatata o hotarare a Adunarii Generala a Asociatilor (voi doi) prin care cel ramas tre declarat unic asociat. Asta implica si o revizuire a actului constitutiv.
Si ar mai fi taxa de la Camera de Comert care este de 800 ron (la pitesti).
Se poate iesi din SRL si prin hotararea instantei de judecata. Legea 31/1990 art 226
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Gabriel Iliescu, Consilier juridic
Stimati colegi, cum sa se mearga la Camera de Comert?????? Aia e una, Oficiul Registrului Comertului e alta.....

Pentru alessa_on: aveti datorii? sunteti ambii de acord sa dizolvati si radiati SC? declaratiile, bilanturile sunt depuse la termen (chiar daca nu ati avut activitate )
Declaratiile sunt depuse la termen, nu sunt datorii; nu suntem ambii de acord sa o dizolvam, dar eu doresc sa ma retrag..deci printr-o hotarare a instantei de judecata s-ar putea intampla asta, desi asociatul meu nu e de acord

Alte discuții în legătură

Motiv retragere asociat srl ContSters136267 ContSters136267 Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat in firma stroetania stroetania Buna seara si La multi ani! Am un caz in care un Srl are 2 asociati.societatea are suspendata activitatea (expira termenul august 2013) insa au datorii de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea ca asociat al unui srl Dochian Dochian Buna ziua, va rog frumos sa ma indrumati cum se procedeaza, unde trebuie sa ma duc si cu ce acte , privind renuntarea mea ca asociat la o firma SRL. ... (vezi toată discuția)