avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal pe care am facut mentiuni neinmanat, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal pe care am facut mentiuni neinmanat, trimis acasa, dar la politie, nu la domiciliu

am fost depistat de radar desi nu l-am vazut intr-o localitate cu 77 km/ h si oprit in alta localitate. nu am semnat procesul verbal, dar am trecut la obiectii ca nu-l semnez. Nu mi l-a inmanat dar ma trezesc ca ma suna ai mei ca le-a zis sefu de post ca am un proces verbal la el si sa mearga ai mei sa-l ridice. Am vreo sansa sa scap de amenda asta avand in vedere ca 1. nu m-a oprit cel ce a constatat contraventia, 2. am vazut procesul verbal si nu mi l-a dat, 3. nu l-am primit prin posta recomandat ci e la postul de politie
Cel mai recent răspuns: Marius David , Consilier juridic 09:28, 29 Octombrie 2010
Daca sunteti vinovat de depasirea vitezei nu aveti sanse.
Eu consider ca trebuie sa va asumati faptele dvs ca orice barbat adevarat,mai ales ca mentiunile facute de dvs la obiectii,nu reprezinta de fapt obiectii la constatarile agentului,ci refuzul dvs de a semna actul.
PV poate fi comunicat si prin afisare la domiciliu sau inmanat unei persoane care locuieste cu dvs , astfel procedura de comunicare fiind legal indeplinita .
Ca sa scapati de amenda , cam trebuie sa formulati plangere contraventionala . Doar instanta poate constata existenta sau inexistenta contraventiei retinute in sarcina dvs de catre agentul constatator .
In termen de 15 zile de la comunicare,daca apreciati ca detineti probe temeinice si indubitabile care sa dovedeasca nevinovatia dvs,aveti dreptul legal sa contestati PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
procesul verbal este obligatoriu potrivit og 2/2001 sa vi se comunice in 30 zile altfel se prescrie raspunderea,cititi textul de lege
sirbu cristina a scris:

procesul verbal este obligatoriu potrivit og 2/2001 sa vi se comunice in 30 zile altfel se prescrie raspunderea,cititi textul de lege

Acest lucru il stiam si eu, dar, se pare ca termenul de 30 zile a fost modificat la 90 zile. Am aflat acest lucru prin iulie 2010. Stiti ceva in acest sens?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Este acesta motiv de anulare pv? x2chrism x2chrism buna ziua, va deranjez cu o intrebare, am gasit adresa Dvs de email pe site-ul amendaro.wordpress. La data de 10.03.2016 am primit o amenda la Politia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire?? d&l d&l buna seara, am si eu o nelamurire; am fost oprit de polite si amendat pt. ca nu purtam centura de siguranta si pt. ca nu aveam actele la mine( CI si permis); ... (vezi toată discuția)
Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)