avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reclamație întârziere comunicare PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reclamație întârziere comunicare PV

Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie de el pentru a face contestație la judecătorie, din data de 09. 07. 2017 nici până astăzi 16. 07. 2017 nu am primito prin posta mai sunt câteva zile și expira dovada.Cum procedez în cazul ăsta? ??
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 16:43, 16 Iulie 2017
Dar de ce ati refuzat sa il semnati ? Daca nu refuzati total fara temei, acum aveati ce contesta.
Termenul in care trebuie sa va comunice e de doua luni. O sa prelungiti dovada, probabil.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
Nu puteti reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație ce nu binevoieste să trimită procesul verbal pe care ati refuzat sa-l semnati!

Conform cu OG 2 din 2001 art. 25
(1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate.
(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult o lună de la data aplicării acesteia.

si cu OG 2 din 2001 art. 14 alin. 1 Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

Deci politistul nu o face intentionat. Are un termen de 30 de zile pentru comunicarea procesului verbal. Daca nu o face, atunci ati scapat atat de amenda cat si de suspendarea carnetului.:)

In situatia dvs., daca nu primiti PV in termenul celor 15 zile cat are valabilitate dovada, puteti face totusi contestatie si faceti referire la evenimentul sanctionat de PV la data ora etc si respectiv la dovada ce ati primit-o.
In dovada este mentionat PV seria nr in baza caruia a fost eliberata. Astfel ca puteti face contestatia cu referire exacta la PV seria nr. Solicitati in plangere ca politia sa prezinte instantei dupa PV respectiv deoarece dvs. nu v-a fost comunicat.

Dupa depunerea plangerii contraventionale, cu certificatul de grefa puteti recupera permisul, pana la judecarea cauzei.

Daca PV nu este comunicat in termenul de 30 zile, instanta va constata - la solicitarea dvs. -prescrierea sanctiunilor prevazute de respectivul PV.


Succes!
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
gi-jane2 a scris:

Dar de ce ati refuzat sa il semnati ? Daca nu refuzati total fara temei, acum aveati ce contesta.
Termenul in care trebuie sa va comunice e de doua luni. O sa prelungiti dovada, probabil.



In temeiul OG 2 din 2001 art 19 alin1 orice contraventinet poate refuza semnarea PV. Acesta se comunica apoi contraventientlui dupa ce a fost consemnate si datele unui martor asistent ce confirma refuzul semnarii acestuia sau imprejurarile in care martorul nu a putut semna PV.

Termenul legal de comunicare este de o luna.

Dovada nu se prelungeste decat in cazul in care exista cercetarea penala

Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Nu am zis ca nu poate refuza sa semneze, am intrebat de ce, sub ce motiv nu a semnat.
Iar termenul s-a modificat din 2015, domnule consilier.


acum acel art 25 arata asa

(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult două luni de la data aplicării acesteia.

iar art 26 asa :
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult două luni de la data încheierii.


www.avocatnet.ro/content/art...





Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
Conform OG 5/2015 pentru modificarea unor termene prevazute de OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor,termenul de comunicare s-a modificat de la o luna la doua luni.
Daca pe dovada este trecut nr PV,puteti depune contestatie ,in care veti explica exact ce s-a intamplat,solicitatand politiei sa depuna la instanta copie a PV,fiindca dvs nu l-ati primit inca. Procesul va incepe si cred ca veti putea obtine grefa pe baza careia sa va luati permisul pe perioada procesului.
Mentionati in contestatie ca in momentul primirii Pv,il veti trimite pentru a fi atasat la dosar.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ragaliemariana ragaliemariana Desi am dat actele, am refuzat sa semnez procesul verbal de amenda pentru parcare, ca nu-l consideram just. Apoi peste 3 luni m-am trezit cu amenda la ... (vezi toată discuția)
Proces verbal neprimit sith sith 1. E valabila inregistrarea facuta de un radar amplasat pe o masina aflata in mers? Mi-a fost retinut permisul (90 zile)pentru conducere in localitate cu ... (vezi toată discuția)