avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare in functie (secretar dactilograf)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare in functie (secretar dactilograf)

Buna ziua
O persoana incadrata ca secretar - dactilograf (personal contractual) intr-o institutie publica, poate promova in functie ca urmare a absolvirii invatamantului superior de lunga durata ?
Mai concret a terminat facultatea de psihologie.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Sanda67 , utilizator 08:20, 29 Octombrie 2010
Nu, intrucat pentru postul de secretar dactilograf legea prevede studii generale sau medii. Daca respectiva persoana doreste sa ocupe un post aferent studiilor superioare, va trebui sa sustina concurs in conditiile legii (si cum posturile cam sunt blocate....)
Conform Anexei 1 art. 8 alin. (2) din Legea 330/2009 promovarea in functie se poate face prin transformarea postului, dar alin. (8) spune ca:
"Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării, numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător."
Tinand cont ca este secretar-dactilograf, in ce domeniu ar fi trebuit sa termine studiile superioare ?(pentru ocuparea postului de secretar-dactilograf se cer doar studii medii sau generale si nu o vechime intr-o anumita specialitate).
Poate fi postul transformat in urma unui examen, in expert sau consilier, spre exemplu, specialitate psihologie ?
"funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare" - nu vad ce legatura are secretarul cu psihologul, de nicio culoare:hammer:
De aceasta promovare poate beneficia un salariat care e incadrat ca si contabil pe studii medii si care acum a terminat facultatea de stiinte economice...
Atata timp cat nu sunteti incadrat ca psiholog cu studii medii (functie care nu este prevazuta in Legea nr. 330/2009...) mi se pare aberanta promovarea din secretar in psiholog sau in inspector/consilier cu atributii de psiholog #-o
Normal ar fi sa ocupati un post de psiholog prin concurs nicidecum prin promovare, tot asa cum nu se poate promova de pe studii medii in functia de consilier juridic sau auditor...
Multumesc frumos :(( :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea personalului contractual alycam82 alycam82 Buna ziua! m-am consultat cu mai multi colegi in domeniu, dar fiecare are alta opinie, tocmai de aceea m-am gandit sa va solicit ajutorul : ,,Promovarea ... (vezi toată discuția)
In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)
Care este posibilitatea, in 2010, de a beneficia de promovare in functie, conform noii legi a salarizarii ? lukas2 lukas2 Buna ziua Sunt personal contractual in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Judetean, in functia de tehnician. In anul 2007 am terminat o ... (vezi toată discuția)