avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in revendicare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in revendicare?

Tocmai m-a informat cadastristul ca nu imi poate intocmi documentatia cadastrala, pt. ca suprafata de teren de pe TP (1800mp) nu se regaseste in urma masuratorilor ci doar (1500mp). Pe diferenta de 300 mp unul dintre vecini si-a construit o bucatarie de vara si un grajd. Constructiile si le-a ridicat acum vreo 7 ani, parintii mei somandu-l verbal sa nu mai continue si sa le darame, dar nefacand nicio plangere in acest sens. Tatal meu a decedat acum 3 ani si de abia acum am reusit sa fac impreuna cu mama certificatul de mostenitor. Cand am inceput demersul pt. documentatia cadastrala m-am izbit de aceasta problema. In urma verificarilor, vecinul si -a intocmit documentatie cadastrala pe terenul lui, cladirile construite pe terenul meu, nefiind cuprinse in aceasta. Adresandu-ma Primariei, am primit ca raspuns ca nu am ce face. Chiar asa sa fie? Vecinul a incercat sa-mi convinga parintii sa-i vanda acel teren si primind un refuz categoric s-a hotarat sa construiasca pe el ca poate asa ii va forta . Eu doresc sa -si darame constructiile si sa pot sa-mi intocmesc documentatie cadastrala. Ce pot sa fac in acest sens? Va multumesc.
Am inteles. Actiune in revendicare dar cum ramane cu anexele de pe terenul meu? Referitor la buna credinta a vecinului meu constructor citisem ca aceasta rezulta din existenta unor acte care sa-l fi putut face sa creada ca este proprietar al terenului, si nu din faptul ca noi nu am luat masuri pana acum.Si acum vecinul isi construieste la 0.80 m de limita de proprietate, cu geamuri spre terenul meu si fara acordul meu , neavand 1.90m , pe teren care nu este intabulat, pe care nu are acte de proprietate si a ajuns la mansarda. Eu nu pot sa trec in fiecare zi, pt. ca domiciliul meu este la 30km. de teren. Intreband la Primarie daca are autorizatie de constructie "Doamna Primar" mi-a raspuns ca este in []curs de autorizare. ( din cate stiu eu neexistand prevederi in legea 50 la constructii aproape finalizate -in curs de autorizare.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
shara77, utilizator
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 23:22, 28 Octombrie 2010
Actiune in revendicare, plus obligatia de a face si daune pentru lipsa de folosinta a terenului respectiv, toate intr-o singura cerere la instanta, impotriva vecinului ca parat.Probe: inscrisuri (titlul de proprietate si certificatul de mostenitor), martori si expertiza de specialitate.Cu cheltuieli de judecata, pentru ca vor fi destul de consistente.
actiune in revendicare pt. suprafata de 300 mp, capatul doi al cererii, granituire si capatul trei al cererii ,despagubire pt. lipsa de folosinta a terenului.
pacat ca nu l-ati somat printr-un executor sa nu mai construiasca, la acel moment nu acum, ar fi fost considerat constructor de rea credinta. In situatia data atata timp cat ati stat si v-ati uitat la ei cum construia ,este considerat constructor de buna credinta.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren cristinam28 cristinam28 Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: In 2007 matusa mea a inceput un proces cu Primaria pentru revendicarea unui teren ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terenul kamilla2010 kamilla2010 De curand am cumparat un teren in intravilan, de 2340 mp, am demarat procedura pentru a mi construi un imobil, am obtinut autorizatie de constructie, dar cand ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic teren. cum rezolv problema privind o suprafata care nu iese la masuratoare dar apare la vecin? mihaialex01 mihaialex01 am cumparat un teren intravilan 1983- 1800m2 am vandut unui vecin 1984- 500m2 recent am facut acte de proprietate si la cadastru a iesit o suprafata de ... (vezi toată discuția)