Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu dupa demisie

buna m-ar interesa cum se calculeaza plata zilelor lucrate pana la demisie si cati bani imi revin. am lucrat pana in data de 21.01.2008 adica 12 zile , pe cartea de munca am avut 750 lei si in mana luam 560 lei. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 9 Februarie 2008
Se imparte salariul brut la numarul de zile lucratoare din Ianuarie, iar rezultatul se inmulteste cu numarul de zile lucrate.
Acesta este salariul brut realizat din care se scad contributiile datorate de angajat, rezultand in final salariul net pe care-l primesti pentru perioada lucrata.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
ar trebui sa mai primiti 340 RON
Buna ziua

Va supun atentiei o situatie si va rog sa-mi spuneti daca este legal ce se intampla si sa ma sfatuiti ce pot sa fac.
Prietenul meu a lucrat la o firma, si-a depus demisia (a fost cu acordul partilor) in data de 21.12.2007. Cartea de munca nu i-a fost eliberata nici pana la aceasta data (07.02.2008). In data de 15.01.2008 trebuia sa primeasca salariul care i se cuvenea plus banii pe concediu. Nici pana azi nu i s-au dat acesti bani. A tot incercat sa ia legatura cu persoane din firma respectiva dar il tot amana sub motivatia ca nu au bani, ca azi, ca maine....Intre timp s-a angajat la alta firma si are nevoie de cartea de munca pentru a fi completata.
Va rog sa-mi spuneti ce poate sa faca in aceasta situatie pentru a-si recupera banii si cartea de munca?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs. prompt.

Sa depuna o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca de care apartine fostul angajator sau se poate adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare lichidare Ioana-M Ioana-M Buna ziua, As avea nevoie sa stiu ce suma de bani trebuie sa primesc in total in cazul in care imi voi da demisia de la locul actual de munca (mai mult ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de curand am demisionat de la firma unde lucram,dar ... Lucasxxx Lucasxxx Buna ziua! De curand am demisionat de la firma unde lucram,dar am ramas cu 16 zile din concediul de odihna neefectuate ( 7 zile/2021 si 9 zile/2022 ). Ce suma ... (vezi toată discuția)
Prenatal / postnatal laura25gabi laura25gabi Buna ziua, Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii iunie , pana pe 7 ian am fost angajata la o firma iar din 8 ian mi-am bagat cartea de munca la cumnatul meu pe ... (vezi toată discuția)