avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal - urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal - urgent

Buna ziua
Am si eu o problema cu sora mea, acum 2 zile a fost prinsa in timp ce fura din cora. Am fost sa o ajut si mi s-a zis ca se depune plangere impotriva iei. Am inteles de la politie ca dosarul pleaca la parchet cam intr-o sapt. Se poate face ceva, ca sa nu ajunga dosarul la parchet, sa nu i se intocmeasca dosar penal. Si in cazul in care i se intocmeste dosar penal, o afecteaza cu ceva anume? Dc nu va mai comite nici o fapta, poate sa se reabiliteze?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:23, 26 Februarie 2008
Nu se poate face nimic, e furt calificat si nu depinde de vreo plangere prealabila. Abia in faza de cercetari si de judecata va putea, daca e cazul, sa sustina lipsa pericolului social concret (daca de ex. paguba e foarte mica), dar pana acolo mai e.
Condamnarea penala, pe langa pedeapsa pe care o atrage, are ca urmare si diverse decaderi (le mentioneaza judecatorul in dispozititvul hotararii) plus nedemnitati pentru anumite functii. Reabilitarea intervine in termenul prevazut de lege, dupa care condamnarea se radiaza din cazier.
Dosarul o sa-si urmeze cursul.
Acum depinde foarte mult daca: are antecedente, cat este prejudiciul, daca a fost recuperat.
Deci, nu neaparat o sa faca inchisoare.
Antecente nu are si prejudiciul a fost recuperta.
Atunci o sa scape destul de ieftin.
Multumesc de raspuns. Dar pe mine ma intereseaza ce se intamla cu dosarul penal, ca nu vreau ca parintii mei sa afle de ce a facut ea.Vreau sa stiu dc se poate face ceva in leg cu el, poate nu acum, dar peste ceva timp ( ani )?

Alte discuții în legătură

Pedeasa civila georgelove georgelove am o problema am furat o geaca de la munca prejudiciu sa recuperatin valoare de 400 lei proprietarul geci nu a facut plingere dar in schimb a facut firma de ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Furt ochelari soare din supermarket tzuppy tzuppy Am luat printre alte cumparaturi dintr-un selgros doua perechi de ochelari de soare in valoare de 75 ron pe care nu i-am platit(adica i-am sustras).La iesire, ... (vezi toată discuția)