avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt ochelari soare din supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt ochelari soare din supermarket

Am luat printre alte cumparaturi dintr-un selgros doua perechi de ochelari de soare in valoare de 75 ron pe care nu i-am platit(adica i-am sustras).La iesire, badegardul m-a retinut si a chemat politia,care m-a dus la sectie unde am dat o declaratie in care mi-am recunoscut fapta.Spuneti-mi va rog cu ce pedeapsa ma voi alege,nu am cazier si mi-e o rusine si o frica de mor.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tzuppy , utilizator 15:27, 26 Mai 2011
Mai mult ca sigur dupa efectuarea cercetarilor o sa primiti o amenda administrativa data de catre parchet
Avand in vedere faptul ca nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni,in cazul de fata cea de furt ,se va aplica cel mai probabil o sanctiune administrativa(mustrare/mustrare cu avertisment/amenda) .
Cum e totusi cu furtul calificat ? Se tine cont si de valoarea obiectului/ obiectelor furate sau cum, ca pana la urma furtul tot furt e :-/
Furtu-i furt si-n pielea goala:)

@tzuppy
Nu aveti antecedente, prejudiciul s-a recuperat, ati recunoscut fapta, intruniti conditiile legii 202/2011, pedeapsa va scadea la minim chiar daca ajungeti in instanta. Rugati-va ca procurorul sa nu trimita dosarul in instanta, sa va scoata de sub urmarire penala si sa va dea doar o amenda administrativa, cum spun si antevorbitorii mai sus. Exista si institutia penala a inlocuirii pedepsei, in cazul in care valoarea prejudiciului este mica, sanse sunt spre o pedeapsa cat mai mica sau doar amenda.
Succes!
Multzumesc mult pentru raspunsuri,Doamne-ajuta sa scap doar cu o amenda,m-am lecuit pe veci de asa tampenii.!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin Firsteman Firsteman buna!am comis o infractiune,dar regret enorm.Am sustras dintr-un magazin un lucru..au chemat politia,am dat declaratie,am returnat obiectul,au spus ca imi fac ... (vezi toată discuția)
Furt de camera video dintr-un supermarket lorennnaaa lorennnaaa Buna ziua as vrea sa-mi spuneti ce patesc daca am fost prins intr-un supermarket luand o camera video in valoare de 900 lei..mentionez ca a venit politia la ... (vezi toată discuția)
Am furat din magazin akhus akhus Buna seara. Pe 10 sept am fost intr-un magazin cunoscut. Am luat de la raft o pereche de ochelari si un tricou si am fost cu produsele in cabina de proba. ... (vezi toată discuția)