avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire drept proprietate

Am urmatoarea situatie:
Matusa mea locuieste de 4 ani intr-o casa la care nu detine acte de proprietate (a cumparat-o de la cineva in 2002, pe baza unui act de mana semnat de catre parti) Nici persoana de la care a cumparat casa matusa mea, nici celelalte 4 familii care au locuit acolo in ultimii 20 de ani nu au detinut acte de proprietate asupra imobilului - probabil au fost pierdute.Am fost la Cartea funciara sa cautam ultimul proprietar inregistrat la numarul ala, si prima data ne-au spus ca nu apare nimeni la numarul ala, apoi ne-au spus sa venim cu niste copii dupa actele de proprietate ale vecinilor, si sa cautam in arhive ultimul proprietar.
Intrebarea mea este: are vreo sansa matusa mea sa dobandeasca prin instanta dreptul de proprietate asupra imobilului prin uzucapiune sau altcumva?(Matusa mea ar vrea sa mai construiasca ceva,atasat la casa si nu poate face lucrul asta legal, daca nu are acte de proprietate)
Daca gasim ultimul proprietar, el sau mostenitorii acestuia au vreun drept asupra imobilului, daca nu au mai locuit acolo de vreo 20 de ani si nu au platit nici un impozit sau factura pe numele lor?( impozitul pe cladire si facturile de utilitati au fost platite pe numele celor care au locuit acolo in decursul celor 20 de ani, ultima fiind matusa mea).
Si inca ceva: casa are curte si gradina destul de mari, aprox 1,5 hectare, pentru care nu s-a platit niciodata impozit - probabil sunt in proprietatea statului
As aspecia foarte mult cateva raspunsuri sau macar pareri
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:48, 6 Februarie 2008
matusa dvs poate sa dobandeasca prin instanta dreptul de proprietate asupra imobilului prin uzucapiune
Da, daca mai asteapta vreo 10 ani! :))

La impozite in baza caror acte platiti? Cereti copie dupa dosarul de rol fiscal, aflati care a fost proprietar... daca matusa a cumparat de la cineva care nu era proprietar... nasol! Adica daca eu cumpar de la dv. Casa poporului, pot apoi obtine acte pe ea?
Trebuie facute sapaturi... vazut in ce baza au vandut primii proprietari etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare teren fără acte petruta.34 petruta.34 am cumparat de la matusa mea 5000 mp de extravilan, dar matusa nu detine nici un act, decat rol de pe mama ei, (bunica mea) cum pot obtine acte legale pe ... (vezi toată discuția)
Pamant iulia1994 iulia1994 Buna ziua va rog sa imi raspundeti la o intrebare socrii mei detin un loc de casa cumparat impreuna cu casa pe casa au acte dar pe locul de casa nu de mai bn ... (vezi toată discuția)
Care puteti a-mi oferi o lamurire? teodosie113 teodosie113 Coproprietatea este valabila si in cazul cand trei persoane sunt proprietare pe cate un apartament, situate in aceeasi cladire? In cazul dat este posibila ... (vezi toată discuția)