avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada platii -OG nr. 5/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada platii -OG nr. 5/2001

Urmare a unor relatiilor comerciale, creditorul a emis facturi reprezentand marfa livrata. debitorul refuza sa le achite motivand prin faptul ca a platit anumite sume de bani soferului(cel care a livrat marfa). In acest sens invoca un carnetel in care apar notate mai multe sume de bani si semnaturi de primire. Acest carnetel poate constitui dovada platii facturilor? Din cate stiu eu, dovada platii unei facturi se face prin documente justificative (chitanta, extras de cont).
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:02, 1 Noiembrie 2010
Debitorul trebuia sa solicite si sa primeasca chitante pentru sumele pe care sustine ca le-a platit...carnetelul nu reprezinta o dovada.
Soferul ce spune? Isi asuma semnaturile din carnetel?
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura din polonia fara chitanta mirceapatrascu mirceapatrascu Buna ziua , In 2014 am achizitionat din Polonia marfa de la o societate , iar de la alta societate transport . Marfa am vandut-o in Germania efectuand ... (vezi toată discuția)
Facturile proforme sunt acceptate in instanta? mihaela vasilescu mihaela vasilescu in situatia in care un client nu plateste pe motiv ca nu achita proforme??, in instanta sunt acceptate aceste facturi proforme? din cate stiu ... (vezi toată discuția)
Nu am contract ,doar facturi gabitzaalex gabitzaalex buna ziua, am o societate careia i-am livrat marfa fara contract ci doar in baza facurilor fiscale , inca din 30.10.2006. aceasta societate nu a mai platit ... (vezi toată discuția)