avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poprire pe cont. Ce solutie am?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poprire pe cont. Ce solutie am?

O firma s-a pomenit cu poprire pe conturile din banca si trezorerie pentru suma de 29.000 lei neachitata la bugetul statului. In acest caz, dupa cum se stie, orice banut intra in conturi il ,,papa" statul, firma respectiva nemaiavand cum si ce bani sa ruleze pentru a-si desfasura activitatea, pt. a achita din datorii, tinand cont ca nu exista reavointa din partea ei de a plati, dar s-au inmultit penalizarile care sunt mai mari decat debitul.

Ce sfaturi imi puteti da? pentru ca s-ar ivi niste oportunitati de a face bani dar daca mi-i ia statul, in cazul de fata?

Multumesc pentru orice raspuns, sfat!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 13:34, 2 Noiembrie 2010
mergeti la un avocat, pentru a face o contestatie la executare buna.
putea fi rezolvat inainte de a se ajunge la asta cu o cerere de esalonare la finante(asta pt viitor)
In momentul in care aveti conturile blocate,nu aveti voie sa efectuati tranzactii cu numerar.Singurele tranzactii permise sunt cele de plati salarii.Daca penalizarile sunt mai mari decat debitul inseamna ca debitul este foarte vechi si cu siguranta cei de la adm fin vor face toate demersurile sa isi recupereze banii.
Puteti sa incercati sa va deschideti o noua firma.
deschideti-va un alt cont la o alta banca, sunati-va colaboratorii si anuntatii de noul dvs cont.
Banca este obligata in momentul deschiderii unui cont pe o societate sa anunte adm.financiara.
La esalonarea datoriilor ne-am gandit acum cateva luni dar trebuia constituita o garantie de 40% pt 6 luni ceea ce era imposibil de acceptat pt ca la vremea respectiva, cat era garantia pe care trebuia sa o constituim, era debitul de plata, si nu era nicio sfaraiala.
In ceea ce privesc tranzactiile cu numerar, cum nu este corect sa incasez cu chitanta de la clientii care mai imi sunt datori, atata timp cat printr-o alta banca(daca imi deschid cont), pot?

Alte discuții în legătură

Blocare cont ContSters109653 ContSters109653 Exista o suma minima de la care AFP ( MEF) pot bloca contul unei persoane juridice ? Contul PJ poate fi blocat si pentru 1 leu ? VA INTREB PT CA AM CAZ DE ... (vezi toată discuția)
Executare silita a statului roman prin ministerul finantelor catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Va rog suport juridic … In cadrul unei spete de executare silita a \"Statului Roman prin Ministerul Finantelor prin DGFP Cta\" (titlul ... (vezi toată discuția)
Cont blocat de fisc angel_june angel_june Buna seara,astazi am fost sa depun ceva mai multi banuti in contul firmei mele si dupa ce am terminat de efectuat tranzactia,am fost anuntata ca nu pot efectua ... (vezi toată discuția)