.O plangere penala pe art 305 c.p (neplata pensie alimentara ) s-a soldat cu ..SUP (scoatere de sub urmarire penala !) -datorita lipsei vinovatiei - lipsei veniturilor persoanei respective .
Cu toate astea partea respectiva a facut o actiune civila in instanta pe motiv de ,,restanta plata pensie ...''.
Care ar fii consecintele acestei actiuni , dat fiind faptul ca nu se realizeaza venituri de persoana respectiva si nu are bunuri pe numele sau !!
..Multumesc ..eu !
Personal o vad ca o actiune inadmisibila avand in vedere ca pensia a fost stabilita deja printr-o hotarare judecatoreasca.
A chema din nou in judecata acea persoana pentru stabilirea unei pensii restante e ca si cum ai obliga acea persoana de doua ori la acelasi lucru.
Pe de alta parte sub aspect penal daca nu s-a dovedit reaua- credinta in neplata pensiei nu putem vorbi de infractiunea prev. de art.305 al.1 lit.b) sau c) c.pen.
Sub aspectul executarii silite n-avem ce executa pentru ca nu are bunuri si nici venituri.
O plangere penala pe art 305 c.p (neplata pensie alimentara ) s-a soldat cu ..SUP (scoatere de sub urmarire penala !) -datorita lipsei vinovatiei - lipsei veniturilor persoanei respective .....ok si in acest caz (eu fiind implicata intr-o actiune similara)eu ca mama a copilului am obligatia de al creste si educa cu un salariu minim pe economie(acesta e castigul meu)pe cand tatal se scutura usor pe maini zicand "nu am venit"....el fiind recasatorit si toate bunurile lui sunt pe numele actualei sotii cu care mai are 2 copii...chiar nu se pote face nimic?rog raspuns
...Daca reclamanta solicita si obtine , sa zicem pensia restanta , ea ce face ?...acorda retroactiv programul de vizita minor care nu l-a respectat ? Se poate cere ,,reactualizat cu indicele inflatiei si a agravarii abuzului emotional asupra minorului ''-programul de vizita minor !?:O#-o:hm::closedtopic:
..Multumesc !