avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara ....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara ....

.O plangere penala pe art 305 c.p (neplata pensie alimentara ) s-a soldat cu ..SUP (scoatere de sub urmarire penala !) -datorita lipsei vinovatiei - lipsei veniturilor persoanei respective .
Cu toate astea partea respectiva a facut o actiune civila in instanta pe motiv de ,,restanta plata pensie ...''.
Care ar fii consecintele acestei actiuni , dat fiind faptul ca nu se realizeaza venituri de persoana respectiva si nu are bunuri pe numele sau !!
..Multumesc ..eu !
Cel mai recent răspuns: tutu12 , utilizator 16:31, 10 Noiembrie 2010
Personal o vad ca o actiune inadmisibila avand in vedere ca pensia a fost stabilita deja printr-o hotarare judecatoreasca.
A chema din nou in judecata acea persoana pentru stabilirea unei pensii restante e ca si cum ai obliga acea persoana de doua ori la acelasi lucru.
Pe de alta parte sub aspect penal daca nu s-a dovedit reaua- credinta in neplata pensiei nu putem vorbi de infractiunea prev. de art.305 al.1 lit.b) sau c) c.pen.
Sub aspectul executarii silite n-avem ce executa pentru ca nu are bunuri si nici venituri.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
O plangere penala pe art 305 c.p (neplata pensie alimentara ) s-a soldat cu ..SUP (scoatere de sub urmarire penala !) -datorita lipsei vinovatiei - lipsei veniturilor persoanei respective .....ok si in acest caz (eu fiind implicata intr-o actiune similara)eu ca mama a copilului am obligatia de al creste si educa cu un salariu minim pe economie(acesta e castigul meu)pe cand tatal se scutura usor pe maini zicand "nu am venit"....el fiind recasatorit si toate bunurile lui sunt pe numele actualei sotii cu care mai are 2 copii...chiar nu se pote face nimic?rog raspuns
...Daca reclamanta solicita si obtine , sa zicem pensia restanta , ea ce face ?...acorda retroactiv programul de vizita minor care nu l-a respectat ?
Se poate cere ,,reactualizat cu indicele inflatiei si a agravarii abuzului emotional asupra minorului ''-programul de vizita minor !?:O#-o:hm::closedtopic:
..Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
tutu12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..hotarari ..nerespectate ..! tutu12 tutu12 ..in urma unei hotarari d divort definitiva si irevocabila s-a stabilit o pensie intretinere minor si un program vizita minor -ambele nerespectate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tudor_nineta tudor_nineta cine poate sa ma ajute sa formulez o plangere la parchet pentru neplata pensiei alimentare multumesc (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara,schimbare program de vizita syncmaster syncmaster Buna ziua, am in intretinere un copil in varsa de 7 ani.Prin sentinta judecatoreasaca definitiva si irevocabila, instanta a hotarat pensie alimentara lunara ... (vezi toată discuția)