avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcoolemie

In urma cu un an si 3 luni am fost oprit in trafic ..am fost testat cu aparatrul drager si rezultatul a fost 0.69. mi s-au recoltat probe biologice rezultutatul fiind 1.35 - 1.15 . Am facut cerere de calcul retroactiv la inml "Mina Minovici" si rezultatul a fost 0.65.
am fost chemat lqa audieri la parchet, nu mi sa prezentat nici un material de urmarire penala. Am fost la domnul procuror, nu a vrut sa sta de vorba cu mine fata-n fata, doar mi-a comunicat prin jandarmul de la usa ca imi va veni rezolutia prin posta in saptamana respectiva (asta fiind acum mai mult de 2 luni). Ce pot face? prima abatere.
Cel mai recent răspuns: poftica , utilizator 10:20, 24 Martie 2011
Adresati oficial cerere prim orocurorului parchetului responsabil,prin solicitati sa va comunice stadiul cercetarilor ,eventual solutia dispusa in cauza
Art. 87 alin. 1 din Codul rutier prevede ca este infractiune "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani".
Cum spuneti ca, s-a stabilit ca alcoolemia dv. era de 0,65, fapta nu constituie infractiune ci contraventie, astfel ca veti primi acasa o Rezolutie de n.u.p. ;)
am fost si eu in acelasi caz ca al tau dar daca astepti dupa ei ai de asteptat trebuie sa re duci sa insisti eventual cu un avocat daca ai multa bafta
Este vorba despre o contraventie.
Mergeti in audienta la prin procurorul parchetului unde se afla dosarul si formulati un memoriu prin care solicitati urgentarea cercetarilor
@ tzok

salut,

Daca in urma recalcularii ti-a iesit sub limita de 0.8 ar trebui sa primesti inapoi permisul nu?
intreb si eu deoarece sunt intr-o situatie (aproape) similara

Alte discuții în legătură

Am fost prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului dragutzpgh dragutzpgh buna ziua am si eu o rugaminte sa imi explice si mie in legatura cu permisele Am permis cat. B si am fost prins conducind cu o alcolemie de 0,59 aer si o ... (vezi toată discuția)
Cât îmi mai poate fi reținut permisul pentru alcool la volan? Ursache Victor Ursache Victor Buna seara , in data de 30.07.2017, in urma unei razii a poliției am fost oprit in trafic si testat cu aparatul etilotest care a ieșit pozitiv mai exact ... (vezi toată discuția)
Rezultat alcoolemie vlad_tamysu vlad_tamysu Salut. am primit rezultatul recalcularii alcoolemiei care are o valoare intre 0.80-1.15 . lucru care a surprins avand in vedere ca ma asteptam sa vina o ... (vezi toată discuția)