avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata orelor suplimentare

Buna seara , va rog ,daca puteti sa ma lamuriti cum sa procedez ca sa pot beneficia de plata orelor suplimentare,dar e mai bine sa va scriu amanunte relevante:lucrez in sistemul bugetar de 6 ani avand programul de lucru de miercuri pana duminica ,iar luni si marti am liber.De cand m-am angajat nu am primit nici odata spor ptr. orele suplimentare,iar acum dupa taierea salariilor cu 25 %,am ajuns la incredibila suma de 462 lei.Este normala aceasta situatie?
Va multumesc . O .Catiche
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:47, 8 Noiembrie 2010
nu, nu este normala situatia...dar legea nr. 330/2009, interzice plata orelor suplimentare. aveti insa posibilitatea de a solicita zile libere, in contul orelor. :)
Pentru zilele de sambata si duminica lucrate avem liber luni si marti, poate fi pus egal intre sambata -duminica =luni-marti?nu ar trebui luate mai multe ore libere?(ca si spor)?:(
Situatia nu este normala, si nici usor nu este cand salariul este redus.
Incercati un job in privat daca doriti sa pretuiti mai mult actualul loc de munca chiar cu salariu redus si fara plata orelor suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

se platesc sau nu, orele efectuate sambata, duminica? swamerra swamerra Decizia 1415/2009 a Curtii Constitutionale se refera si la orele efectuate in zilele nelucratoare sau, exclusiv la \"orele suplimentare\"?? art. 20 din ... (vezi toată discuția)
Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
8 ore Radamante Radamante 1. Repausul saptamanal este stabilit sambata si duminica. 2. Un salariat bugetar lucreaza , la solicitarea angajatorului, 8 ore sambata. 3. De cate zile ... (vezi toată discuția)