avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Suspendare executare act administrativ (in recurs)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Suspendare executare act administrativ (in recurs)

Intr-un litigiu de contencios administrativ in timpul procedurii prealabile se poate cere suspendarea actului administrativ ( in baza art 14 LCA) .In faza in care de discuta Fondulu litigiului se poate cere suspendarea in baza art 15 LCA . Intrebarea mea este daca ar fi posibila suspendarea actului in faza de recurs? Si daca se poate cere suspendarea actului in faza de recurs ! Va MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: immt , utilizator 16:33, 14 Noiembrie 2010
Legea prevede ca, in cazuri bine justificate si pentru prevenirea unei pagube iminente, dupa sesizarea, in conditiile art. 7, a autoritatii publice care a emis actul sau a autoritatii ierarhic superioare, persoana vatamata poate sa ceara instantei competente sa dispuna suspendarea executarii actului administrativ unilateral pana la pronuntarea instantei de fond.

Art.15 alin.1 din LCA in teza a II-a prevede ca, cererea de suspendare se poate formula odata cu actiunea principala sau printr-o actiune separata, pana la solutionarea actiunii in fond.

Parerea mea, este ca suspendarea o puteati cere numai in fata instantei de fond.
Si daca ai cere prin Ordonanta Presedintiala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare masura itm smeagull smeagull Buna ziua, Am primit un proces verbal de control de la ITM, cu masuri de executat. As vrea sa contest pe unele dintre ele. Intrebarea este daca o contesatie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire verapetrova verapetrova buna ziua. intentionez sa cer anularea unei autorizatii de construire care incalca mai multe legi. Pot cere in aceeasi cerere la alt capat suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unui act administrativ multescu99 multescu99 Introducerea unei actiuni de suspendare a unui act administrativ suspenda automat executarea acelui act administrativ sau suspendarea intervine numai in ... (vezi toată discuția)