avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical cod 02 vs concediu de boala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical cod 02 vs concediu de boala

Buna ziua.
Va rog mult sa imi raspundeti ce trebuie facut in urmatoarea situatie:
Sotul meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni in timp ce mergea la munca. Declaratie data la politie precum si cea de la urgenta atesta faptul ca se deplasa spre munca. Doctorita de familie a eliberat pe baza foii de la spital concediu medical cu codul 02.
Domnul care se ocupa de instructajul de protectia muncii pe firma insista acum sa fie schimbat codul de pe concediul medical in cel pt concediu de boala, desi nu e adevarat. El spune ca daca accidentul a fost produs in drum spre munca se considera ca a fost accident de munca si va avea si firma de suferit. Acum insista sa i se dea o declaratie cu imprejurarile in care a fost produs accidentul.
Mentionez si ca sotul a fost sa isi scoata certificat de la medicina legala, deoarece cel care l-a accidentat nu a mai dat nici un semn de viata.
Multumesc in avans pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: anatab , utilizator 18:10, 9 Noiembrie 2010
1. Pana va raspunde un specialist in SSM eu va spun sa nu dea nici o altfel de declaratie, sa schimbe din accident in boala obisnuita ca nu se stie ce se intampla , mai departe, Doamne, fereste!
2. Firma nu va avea nimic de suferit dar se va incarca in evodente cu un accident in legatura cu munca. Si daca, ce? Nu e nici o nenorocire pentru firma. Nici macar amenda nu ia.
Va multumesc din suflet pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca SimonaCR SimonaCR Buna-ziua, Ce se poate face atunci cand angajatorul te forteaza sa declari ca accidentul de munca produs la sediul firmei s-a intamplat de fapt acasa? Este ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca Razvan192 Razvan192 Buna ziua. In urma cu 2 zile am suferit un accident la locul de munca,nu la sediul firmei,ci la unul din punctele de lucru ale acesteia.Eu fiind șofer ... (vezi toată discuția)
Concediu medical accident de munca dboariu dboariu caz concret: o persoana este adusa de urgenta la spital; declara ca accidentul s-a intamplat in timpul muncii, dar sefa sectiei refuza sa elibereze ... (vezi toată discuția)