avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi trebuie acordul tatalui pt a-mi lua copilul in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi trebuie acordul tatalui pt a-mi lua copilul in canada?

Am initiat procedurile de emigrare in Canada, sunt necasatorita dar am un copil de 1 an si 3 luni pe care vreau sa ma insoteasca acolo.

Copilul este recunoscut de tata dar este in custodia mea.

Va rog sa-mi spuneti daca am nevoie de acordul lui pentru a-l putea lua.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 17:50, 10 Noiembrie 2010
Va trebuie acordul tatalui atat la obtinerea pasaportului cat si acordul notarial ca puteti parasi tara cu minorul.
Aveti nevoie de declaratie notariala cu acordul tatalui ori de hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care va este incredintat minorul.
Daca minorul va este incredintat prin hotararea definitiva si irevocabila nu aveti nevoie de declaratia notariala a tatalui.
Aveti astfel nevoie la iesirea din tara doar de hotararea in original legalizata cu mentinea definitiva si irevocabila si pasaport pentru minor.
Daca nu aveti aceasta hotarare ( dvs. spuneti copilul se afla in custodia mea..care poate fi una in drept adica cu hotarare sau una in fapt adica fara), aveti nevoie de declaratia notariala a tatalui.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Faptul ca nu este casatorita este un lucru bun in caz daca nu ai custodia legala (asa cum ti-a spus simonette12)sa i cereti si se te va da mai ales fiind un copii de acelas varsta. Dupa aia, hotararea tradusa in limba tara destrinul, cu apostila de la Haga (Canada sigur ca este semnatar de aceaste conventia de la Haga, dar itreba inainte), si regula drepturi vizita cu tatalui de o luna pe ani, in vara si 15 zile cel putin in cracium. Sau cel care puteti. fiecare 2, 3, 4, luni, etc.
O seara placuta!.
Va multumesc pt raspuns!
Am o hotarare judecatoreasca in privinta asta! copilul se afla in custodia mea prin aceasta hotarare care este definitiva!
problema este ca in aceeasi hotarare s-a mentionat si:
- dreptul la vizita(de 2 ori pe luna) este precizat acolo ca " obliga reclamanta sa permita paratului sa viziteze minorul la domiciliul acesteia "/ obligatie pe care mi-o respect
-pensia alimentara/150 lei lunar/ obligatie pe care nu o respecta..

Aceste detalii nu sunt impedimente in a-l putea lua?

Intreb toate aceste lucruri pt a intelege cat mai clar#-o

Multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Instiintare parinte magdacj magdacj Buna ziua, Am o intrebare cu care va rog sa ma ajutati. Sunt divortata de 10 ani si acum locuiesc in Cluj (copilul este la parintii mei in Falticeni, o fetita ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Maria-AdelaMarko Maria-AdelaMarko buna ziua! am si eu o nelamurire,am custodia totala a copilului,tatal ma poate impiedica sa plec cu copilul in italia?? (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)