avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi trebuie acordul tatalui pt a-mi lua copilul in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi trebuie acordul tatalui pt a-mi lua copilul in canada?

Am initiat procedurile de emigrare in Canada, sunt necasatorita dar am un copil de 1 an si 3 luni pe care vreau sa ma insoteasca acolo.

Copilul este recunoscut de tata dar este in custodia mea.

Va rog sa-mi spuneti daca am nevoie de acordul lui pentru a-l putea lua.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 17:50, 10 Noiembrie 2010
Instiintati tatal minorului in scris ca intentionati sa parasiti tara si adresa unde veti locui cu minorul.
Expediati plicul cu confirmare de primire.
Mentionati pe confirmarea de primire -instiintare schimbaredomiciuliu minor ( pentru a face dovada continutului plicului).
Prin aceste demersuri puteti dovedi ca nu ingraditi dreptul tatalui de a avea legaturi cu acesta.
Tatal trebuie sa poata tine legatura cu minorul, chiar daca veti pleca.
Daca tatal doreste o modificare a programului de vizita al minorului avand in vedere distanta Canada-Romania, il poate solicita -de exemplu cu luarea minorului in tara o luna in concediul sau de odihna.
Pentru neplata pensiei de intretinere timp de 2 luni puteti formula plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.305 al.1 lit c) c.pen.- abandonul de familie.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
am avut intentia sa-i depun o plangere la un moment dat - nu am facut asta deoarece el nu lucreaza cu forme legale de mai bine de un an, si din cate am inteles un astfel de proces poate dura ff mult timp si e f probabil sa nu mi se dea castig de cauza! iar el stie lucrul asta, si din acest motiv nici nu se streseaza..
Nu va a avea castig de cauza daca nu plateste. Pentru ca e pozibil ca tu cunosti pe cei care le angajease la negru, nu e asa?. Totodata ai nevoie de munca si acolo daca ai luat legatura cu o firma, etc., si puteti dovedi tot, instanta va permit cu siguranta modificare drepturi de vizita pentru tata in privinta reusirea dv..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare parinte magdacj magdacj Buna ziua, Am o intrebare cu care va rog sa ma ajutati. Sunt divortata de 10 ani si acum locuiesc in Cluj (copilul este la parintii mei in Falticeni, o fetita ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Maria-AdelaMarko Maria-AdelaMarko buna ziua! am si eu o nelamurire,am custodia totala a copilului,tatal ma poate impiedica sa plec cu copilul in italia?? (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)