Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
in cazul unui autovehicul inchiriat in lumina art. 41 alin 10 din og 43/1997 coroborat cu prevederile hg 1373/2008,in situatia in care ne incadram la art 41 lit b din og 43/97- va rog sa-mi precizati responsabilitatea si baza legala. mentionez ca prin contractul de inchiriere s-au comunicat beneficiarului masele maxime admise pe osie. ma itereseaza ,in concret, cum pot demonstra ca responsabilitatea apartine firmei care a inchiriat autovehiculul? care este calea ce trebuie sa o urmez. va multumesc anticipat!
nu o sa raspunda niciodata proprietarul pentru ce, cum si cat transportati dvs., utilizatorul autovehiculului, sunteti bun de plata.
multumesc pentru raspuns,eu sunt prorprietarul.... de fapt e impropriu spus ,masina e in leasing. iar amendat sunt eu,nu utilizatorul. tocmai de aceea speram sa primesc un raspuns despre cum as putea pune in responsabilitatea firmei care a inchiriat autovehiculul
contractul de leasing este de fapt un contract de inchiriere.
cel care il foloseste platind rete de leasing , cel care a incheiat contractul de leasing este in drept vorbind utilizatorul bunului. Proprietar este firma de leasing. Dvs. daca ati subanchiriat avtovehiculul , va raspunde cel ce are folosinta bunului, cel care a efectuat transportul in cauza. Transportatorul este cel care a incarcat marfa, el va raspunde.
asa este,dar agentul constatator m-a sanctionat pe mine,cel care am subinchiriat autov, cu toate ca mi-am indeplinit obligatia de a preciza transportatorului care este masa maxima total admisa.
Dar nu dumneavoastra ati fost de fata la incarcare? Si nu ati sesizat depasirea masei?