avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autovehicul inchiriat; amendat pentru depasirea masei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autovehicul inchiriat; amendat pentru depasirea masei maxime admise

va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
e vorba despre un autovehicul apartinand firmei S, care pe timpul cat transporta marfa inchiriat fiind de firma L (cu care firma S are contract de transport) a fost amendat pentru ca transporta marfuri divizibile cu depasirea maselor maxim admise.
(art.61, alin (1) lit. p) din OG 43/1997 ). intrebarea mea este: cine trebiua amendat: firma S sau firma L ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: mbclk11@yahoo.com , utilizator 23:01, 11 Noiembrie 2010
Firma L, este obligatia celui care conduce transportul sa respecte legii, societatea care inchiriaza masina nu are nici o vina cu ce face societatea respectiva cu masina lor.
Obligatiile sunt ale celui ce efectuiaza transportul. Intr-adevar in lege apare denumirea de ... cel din certificatul de inmatriculare... Aici este clar ca cel ce a inchiriat utilitara nu are nici o obligatie, potrivit contractului de inchiriere.
Interventie moderator Va rog sa nu mai deschideti aceeasi discutie in mai multe forumuri. Daca mai aveti intrebari in legatura cu aceeasi problema, va rog sa le postati in continuarea discutiei pe care ati deschis-o. Multumesc!

Gabriela Pintea

mbclk11@yahoo.com a scris:
in cazul unui autovehicul inchiriat in lumina art. 41 alin 10 din og 43/1997 coroborat cu prevederile hg 1373/2008,in situatia in care ne incadram la art 41 lit b din og 43/97- va rog sa-mi precizati responsabilitatea si baza legala. mentionez ca prin contractul de inchiriere s-au comunicat beneficiarului masele maxime admise pe osie. ma itereseaza ,in concret, cum pot demonstra ca responsabilitatea apartine firmei care a inchiriat autovehiculul? care este calea ce trebuie sa o urmez. va multumesc anticipat!


praporgescu a raspuns:
nu o sa raspunda niciodata proprietarul pentru ce, cum si cat transportati dvs., utilizatorul autovehiculului, sunteti bun de plata.


mbclk11@yahoo.com a scris:
multumesc pentru raspuns,eu sunt prorprietarul.... de fapt e impropriu spus ,masina e in leasing. iar amendat sunt eu,nu utilizatorul. tocmai de aceea speram sa primesc un raspuns despre cum as putea pune in responsabilitatea firmei care a inchiriat autovehiculul


praporgescu a raspuns:
contractul de leasing este de fapt un contract de inchiriere.
cel care il foloseste platind rete de leasing , cel care a incheiat contractul de leasing este in drept vorbind utilizatorul bunului. Proprietar este firma de leasing. Dvs. daca ati subanchiriat avtovehiculul , va raspunde cel ce are folosinta bunului, cel care a efectuat transportul in cauza. Transportatorul este cel care a incarcat marfa, el va raspunde.


mbclk11@yahoo.com a scris:
asa este,dar agentul constatator m-a sanctionat pe mine,cel care am subinchiriat autov, cu toate ca mi-am indeplinit obligatia de a preciza transportatorului care este masa maxima total admisa.


maglas a raspuns
Dar nu dumneavoastra ati fost de fata la incarcare? Si nu ati sesizat depasirea masei?
nu am fost de fata la incarcare,autovehiculul a fost subinchiriat,in baza unui contract de transport,unei alte firme care a efectuat incarcarea,cantarirea s-a facut la locul de incarcare si s-a eliberat si tichet de cantarire. problema este insa ca s-a depasit masa maxim admisa pe o axa,nu masa maxima totala admisa. pe mine ma intereseaza cum demonstrez ca nu sunt responsabil,eu,ca firma pentru ceea ce face firma careia i-am inchiriat autovehiculul.
Depinde dupa ce act normativ ati fost sanctionat(HG1378/2008 sau OG43/1997), masa maxima admisa nu poate depasi 8t/axa.

Alte discuții în legătură

Amenda depasire masa totala autorizata irinuk irinuk Buna ziua Lucrez la o firma de constructii, unde zilele trecute o masina incarcata cu materiale de constructii a fost prinsa de CNADNR cu masa totala a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune conform og 43/1997 rabelena rabelena am fost sanctionat cu 30.000 lei pentru depasirea masei maxime admise pe axa din spate cu 1,5 tone. mentionez ca masa maxima admisa totala nu a fost depasita. ... (vezi toată discuția)
Amenda vama gr .og 43/1997 silvana50 silvana50 Buna seara tuturor,multa sanatate si sarbatori fericite! Cu deosebit respect rog pe toti dintre dvs.care ma pot ajuta in orice fel (un sfat sau un gand bun)sa ... (vezi toată discuția)