avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum trebuie redactat un memoriu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum trebuie redactat un memoriu?

una seara,

Sunt masteranda in anul II, la Facultatea de Sociologie, Universitatea din Bucuresti.
De curand, am obtinut o bursa de performanta stiintifica, pe anul 2010-2011, acordata de catre Universitatea din Bucuresti, din fonduri proprii, in valoare de 500 ron pe luna, timp de 12 luni (aici sunt mai multe informatii despre aceasta bursa [ link extern ] ).

Data fiind situatia delicata materiala a mea si a familiei mele compusa din 4 membri, am aplicat si pentru bursa sociala, din cadrul Facultatii de Sociologie. Am adunat peste 20 de acte care au demonstrat situatia financiara, aceasta fiind pe lunile iulie, august si septembrie 2010 (conform lunilor cerute) de pana in 190 ron/ membru de familie.


Astazi, 10 noiembrie, am adlat de la secretariat ca studentii care au obtinut bursa de performanta nu pot beneficia si de cea sociala. Nu inteleg de ce. Din banii obtinuti din bursa de performanta, eu trebuie sa investesc in cercetare si apoi in publicarea acesteia. Din bursa sociala se presupune ca trebuie sa traiesc.

Mentionez ca si Facultatea de Sociologie acorda o bursa de performanta in valoare de 450 Ron, care este diferita de cea de performanta pe care am obtinut-o eu din partea Universitatii.

Am studiat Regulamentul privind atribuirea burselor pentru anul universitar 2010/2011, iar in acest document este mentionat faptul ca
Bursele de ajutor social se pot acorda studentilor care nu beneficiaza de bursa de studiu sau bursa de merit
([ link extern ] >

Consider ca este dreptul meu, ca student, de a obtine ambele burse, motiv pentru care va rog sa ma indrumati.
Cum ar trebui sa procedez? Cum ar trebuie sa arate memoriu? Ce altceva se mai poate face?

Astept un raspund urgent, avand in vedere ca maine sau, cel mai tarziu vineri, se trimit dosarele sociale inspre aprobare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: julyane19 , utilizator 16:02, 18 Noiembrie 2010
Formulati o cerere (memoriu) in care, precizati toate aspectele mentionate anterior de dvs., aratand expres art./dispozitia din Regulamentul privind atribuirea burselor prin care citez:"Bursele de ajutor social se pot acorda studentilor care nu beneficiaza de bursa de studiu sau bursa de merit" si solicitati Decanatului facultatii respective/Conducerii Universitatii-dupa caz, sa va raspunda in scris, daca beneficiati de acordarea ambelor burse iar/si in situatia existentei unui raspuns negativ, solicitati sa vi se precizeze motivul/temeiul legal pentru care vi se refuza acordarea celei de-a doua (bursa sociala).

Faceti vorbire si despre situatia financiara precara a familiei dvs. si anexati dovezi (in copie xerox, eventual certificate conform cu originalul).

Depuneti/inregistrati cererea la serviciul Registratura-Secretariat al Universitatii si solicitati/luati nr. de inregistrare al cererii (pastrati-va o copie de pe aceasta cerere).Poate ar fi indicat sa solicitati/obtineti si o audienta la conducerea Universitatii (dupa sau/si inainte de depunerea cererii).

Reveniti cu detalii si bafta!:)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Multumesc mult pentru indrumare:">
Va voi tine la curent. Sper sa fie bine, pana la urma...

Multumesc inca o data!
Buna ziua,

Asa cum am promis, revin cu informatii. Am urmat pasii propusi de dvs. si am avut succes. Am depus o cerere la Registratura solicitand prorectorului posibilitatea de a cumula cele doua burse. Am mentionat situatia financiara dificilă, dar si scopurile, metodologiile diferite pt care se acorda cele 2 burse. Cererea mi-a fost aprobata, dar alti colegi in situatia mea, care nu au depus cerere, nu au primit ambele burse.
Va multumesc din suflet pentru indrumare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa sociala la masterat ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua am si eu o nelamurire: Pt a primi bursa sociala ce venit nu trebuie sa depasesc? Am luat dupa site-ul lor regulamentul de acordare a burselor ... (vezi toată discuția)
Studentii au vreun drept de ajutor social? ContSters155247 ContSters155247 Buna ziua! Suntem, eu si familia mea, in urmatoarea situatie: sotul meu este salariat, eu sunt somera, iar fiica noastra este studenta la doua facultati. ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate? Studentaa Studentaa Pot beneficia de bursa sociala la a doua facultate, in conditiile in care la prima facultate am fost student bugetar si am beneficiat de bursa de studiu? As ... (vezi toată discuția)