avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun dobandit in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun dobandit in afara casatoriei

Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:11, 12 Noiembrie 2010
Bunul dobandit inainte de casatorie are calitatea de bun propriu al persoanei respective, astfel ca acesta nu face obiectul partajului de bunuri comune dintre soti in cazul unui divort.
Daca sotii in timpul casatoriei au adus imobilului imbunatatiri prin munca si contributie comuna, sotul neproprietar are un drept de creanta materializat in contravaloarea cotei de 1/2 din aceste imbunatatiri.
bunul ramane propriu al aceluia ce il avea inainte de casatorie. sotul are doar un drept de creanta pt imbunatatirile aduse apartamentului, daca sunt
apartament dobandit inainte de casatorie este bun propriu si nu se imparte in caz de divort.
Partajul il puteti face pe bunuri mobile, daca au fost dobandite in timpul casatoriei.
Puteti solicita un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse imobilului, daca acestea exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Bun comun mfd290673 mfd290673 Va rog lamuriti-ma in legatura cu urmatoarea problema:la cat timp dupa casatorie un bun dobandit inainte de aceasta,devine bun comun?Detin informatia ca dupa ... (vezi toată discuția)