avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Societate falitã încearcã recuperare debit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Societate falitã încearcã recuperare debit

Buna ziua.
Speta, vă rog să ajutați cu o soluție.
Am o societate care a intrat în procedura falimentului in iulie, în august administratorul societății formuleză acțiune împotriva unei alte societății care să spunem că avea să îi plătească o creantă rezultată din niste facturi.

Până la primul termen de judecată administratorului societății falite i se ridică dreptul de semnătură si stampila, însă acțiunea rămâne pe rolul instanței.

Totusi, administratorul social al societății formulează precizare la cererea de chemare în judecată semnând si stampilând precizarea solicitând să fie introdus în cauză lichidatorul deja numit.

În această situație, ce poate face pârâtul, adică societatea care are de achitat acele facturi către falită pentru a se apăra.

Multumesc !

PS: Odata cu deschiderea procedurii falimentului a fost numit administrator judiciar, e normal si firesc, însă acesta nu a avut cunostiintă de promovarea acestei actiuni în pretentii despre care am făcut vorbire.
Dreptul de administrare adm statutar i a fost ridicat ulterior lunii iulie, la al 3 termen de judecata faliment.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Cabinet de Avocatura Ispas Daniel, Avocat
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 11:41, 13 Noiembrie 2010
dar societatea in faliment si-a numit administrator special in procedura falimentului ???
Daca nu invoci si tu exceptia lipsei calitatii de reprezentant a administratorului statutar si solicit anularea cererii.
Nu uita sa atasezi la intampinarea ta si o copie a sentintei comerciale de deschiderea a procedurii falimentului cu mentiunea definitiva si irevocabila
PS I-a fost ridicat dreptul de administrare adm statutar prin sentinta de deschidere a procedurii in iulie sau ulterior la termenul urmator????
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
bossman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la dizolvare la insolventa DanielaNicolas DanielaNicolas Avem o firma aflata in dizolvare la cererea AFP din 2005. Atunci a fost numit lichidator de Registrul Comertului si respectivul nu s-a ocupat de nimic. In ... (vezi toată discuția)
Insolventa- calitate de reprezentant de a introduce somatia de plata- administrator speccial valery valery Buna ziua, O societate care e in insolventa a introdus o somatie de plata de catre administratorul special si debitorul invoca exceptia lipsa calitatii de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in reorganizare judiciara? silvian85 silvian85 Buna ziua ! Stie cineva daca avocatul stagiar este incompatibil cu calitatea de administrator special al unei societati aflata in insolventa respectiv ... (vezi toată discuția)