avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... termen de recurs expirat din neglijenta avocatului ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

termen de recurs expirat din neglijenta avocatului ?

Stimati Domni ,
In baza titlului executoriu al unui bilet la ordin apartinand societatii mele (dar care nu a fost completat si semnat pentru avalizare de mine ca administrator al societatii ) s- a inceput executarea silita prin scoaterea la licitatie a unui imobil proprietatea mea – respectiv cota de 950 mp dintr o suprafata totala de 13 000 mp intravilan. Achitand cautiunea ceruta am suspendat provizoriu executarea silita , conf art 403 al 1 C.pr.civ. urmand ca avocatul sa deschida o actiune penala impotriva petentului , contestand atat existenta vreunei datorii sau obligatii cat si veridicitatea semnaturii de avalizare . Asigurandu- ma ca nu este nevoie de plangere penala ci ca este mai bine sa ramanem pe cauza civila avocatul a cerut verificarea de scripte . Solutionarea dosarului meu am descoperit- o EU pe portalul judecatorie si tot EU am fost cel care i- am comunicat avocatului hotararea ?! Mi- a spus ca este foarte surprins de toata situatia dar sa stau linistit ca redactarea si comunicarea sentintei dureaza uneori si 2-3 luni si la recurs sigur vom avea castig de cauza. L- am rugat sa depuna urgent cerere de recurs si eventual de stramutare a procesului . In urma cu cateva zile, primesc un SMS de la avocat ‘’ termenul de apel este expirat de 2 saptamani , sentinta este definitiva si trebuie platiti banii ‘’ . De atunci incerc in zadar sa iau legatura cu avocatul dar fara nici un rezultat !!!!! Va rog mult ,ce ma sfatuiti sa fac ?
Cu multumiri,
Alfred
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:23, 15 Noiembrie 2010
Ma surprinde faptul ca nu v-a fost comunicata hotararea de catre instanta de judecata. Termenul de recurs curge de la comunicarea hotararii. A va asigura cineva asupra faptului ca veti avea castig in calea de atac este o practica gresita, daca s-a intamplat asa. Nu poti asigura pe cineva ca va castiga un proces aflat pe rolul instantei de judecata, dar ii poti spune punctul tau de vedere, motivat temeinic. Nu pot sa ma pronunt cu privire la comunicarea prin mesaje, insa in momentul acesta trebuie sa mergeti la instanta de judecata care s-a pronuntat in dosarul dumneavoastra, sa solicitati la arhiva dosarul cauzei si sa va edificati cu privire la modul in care s-a facut comunicarea hotararii.
De fapt, acolo veti verifica in primul rand daca s-a redactat hotararea. Daca aceasta a fost redactata, trebuie sa vedeti daca s-a procedat la comunicare. Daca s-a comunicat, trebuie sa va uitati in dovada de comunicare, care se afla la dosar, sa vedeti cine a primit hotararea.

Acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l faceti. Eu inca sper ca domnul avocat a gresit persoana careia ii era adresat mesajul!
nici eu nu cred ca s/a procedat corect. incercati sa verificati ce se intampla cu comunicarea si formulati cala de atac imediat dupa ce va va fi inmanata.
cautati sa schimbati avocatul.
Multumesc pentru raspuns
Comunicarea a fost trimisa prin posta la adresa cabinetului avocatului . Banuiesc ca si pentru apel este prea tarziu . Totusi nu pot sa cred ca nu exista o solutie !?
Daca nu l-ati platit pt redactare nu este neglijenta avocatului.
Nu se mai poate face nimic.
La inceput cand am semnat si contr de asistenta juridica i-am dat suma de bani ceruta de avocat . Si mai apoi de cate ori treceam pe la cabinet sa ma interesez de proces imi tot spunea sa i mai las ba 200 ba 400 ba ultima data i am platit 250 euro...sume pentru care nu am vazut nici o chitanta niciodata !!!!! Stiu, peste tot sant fraieri ca mine......care inca mai cred in corectitudine si justitie .

Alte discuții în legătură

Termen de recurs expirat din neglijenta avocatului ? alfredp alfredp Stimati Domni , In baza titlului executoriu al unui bilet la ordin apartinand societatii mele (dar care nu a fost completat si semnat pentru avalizare de ... (vezi toată discuția)
Avocatul are datoria de a citi hotărârea judecătorească după ce este dată? Gloria S Gloria S Buna ziua, Dupa ultima infatisare la tribunal in cadrul unui proces, hotarea a ramas in pronuntare. Seara, solutia a fost postata, pe scurt, pe portalul ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat victoria_alba victoria_alba Buna dimineata! Am castigat un proces in care am avut calitatea de parata, l-am castigat. S-a facut recurs de catre reclamant. Bine-nteles ca am platit ... (vezi toată discuția)