avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen de recurs expirat din neglijenta avocatului ?
Discuție deschisă în Executare silită

termen de recurs expirat din neglijenta avocatului ?

Stimati Domni ,
In baza titlului executoriu al unui bilet la ordin apartinand societatii mele (dar care nu a fost completat si semnat pentru avalizare de mine ca administrator al societatii ) s- a inceput executarea silita prin scoaterea la licitatie a unui imobil proprietatea mea – respectiv cota de 950 mp dintr o suprafata totala de 13 000 mp intravilan. Achitand cautiunea ceruta am suspendat provizoriu executarea silita , conf art 403 al 1 C.pr.civ. urmand ca avocatul sa deschida o actiune penala impotriva petentului , contestand atat existenta vreunei datorii sau obligatii cat si veridicitatea semnaturii de avalizare . Asigurandu- ma ca nu este nevoie de plangere penala ci ca este mai bine sa ramanem pe cauza civila avocatul a cerut verificarea de scripte . Solutionarea dosarului meu am descoperit- o EU pe portalul judecatorie si tot EU am fost cel care i- am comunicat avocatului hotararea ?! Mi- a spus ca este foarte surprins de toata situatia dar sa stau linistit ca redactarea si comunicarea sentintei dureaza uneori si 2-3 luni si la recurs sigur vom avea castig de cauza. L- am rugat sa depuna urgent cerere de recurs si eventual de stramutare a procesului . In urma cu cateva zile, primesc un SMS de la avocat ‘’ termenul de apel este expirat de 2 saptamani , sentinta este definitiva si trebuie platiti banii ‘’ . De atunci incerc in zadar sa iau legatura cu avocatul dar fara nici un rezultat !!!!! Va rog mult ,ce ma sfatuiti sa fac ?
Cu multumiri,
Alfred
Cel mai recent răspuns: mariana_marian1778 , utilizator 10:50, 15 Noiembrie 2010
In general contractele de asistenta se incheie pe etape procesuale.
Daca contractul dumneavoastra nu a fost incheiat doar pentru reprezentare fond, ci si pentru recurs (desi e putin probabil), puteti sesiza baroul din care face parte.
Nu cred insa ca o sa puteti obtine o repunere in termenul de recurs.
Bineinteles ca voi sesiza Baroul dar ce se intampla mai departe ? Sa inteleg ca nu se mai poate face nimic , am pierdut procesul si sant bun de plata ?
Imi pare rau sa va spun,dar cam asa este!!!Si eu am pierdut un proces din cauza ca avocatul nu a facut motivarea in termen a recursului#-o,a crezut ca este apel :angry:
Dar este inadmisibil ......totusi nu pot sa cred ca avocatul din vina caruia se pierde un proces iese basma curata ?
Daca l-ati platit pt apel sau recurs, puteti sesiza Baroul,dar nu stiu ce sanse ar fi...s-ar putea sa primeasca o mustrare X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de recurs expirat din neglijenta avocatului ? alfredp alfredp Stimati Domni , In baza titlului executoriu al unui bilet la ordin apartinand societatii mele (dar care nu a fost completat si semnat pentru avalizare de ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat catalina45 catalina45 BUNA ZIUA. Mama mea a pierdut un proces la instanta de fond , la fel si recursul. Urmeaza sa facem apel. Si pentru ca nu mai avem bani am dori sa ne ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut, somatii de plata tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Doresc un mic ajutor din partea dumneavoastra in urmatoarea speta: Am un srl cu un asociat, detinem fiecare cate 50% din ... (vezi toată discuția)