avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitatea platii cotei fixe pentru termoficare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitatea platii cotei fixe pentru termoficare

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca sunt obligata la plata cotei fixe pentru incalzire avand in vedere ca am centrala termica de apartament, stau la etajul 4, iar tevile de incalzire nu mai trec prin apartamentul meu, ele fiind taiate si scoase cu totul (de fostul proprietar acum 6 ani).
Cei de la asociatie mi-au spus ca indiferent daca am sau nu tevile in casa trebuie sa platesc cota fixa 50% din valoarea caldurii ca si restul locatarilor.
As dori daca se poate sa-mi spuneti si legea care reglementeaza aceste lucruri.
Inca un aspect cu care nu sunt lamurita este acela ca nu pricep cum se stabileste valoarea cotei fixe. De ce 50% si nu 30%, ca la alte asociatii, de exemplu?
Mentionez faptul ca pe scara blocului nu sunt calorifere, deci cred ca aceasta cota atat de mare pentru partile comune nu este justificata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:30, 16 Noiembrie 2010
Ordinul 343/2010 ANRSC (completare)
Aici:
[ link extern ]
Buna ziua,

sunt in aceeasi situatie cu asociatia de proprietari. Avem centrala proprie, suntem debransati de la sistemul centralizat de caldura, si totusi ni se cere sa platim cota din 24% (valoare calculata de cei de la termoficare). Din lege nu inteleg nimic. Este sau nu obligatoriu sa platim tevile care ne trec prin apartament (spatii comune incalzite nu mai avem)? La o adica am facut un efort financiar ca sa ne punem centrala tocmai ca sa scapam de sistemul centralizat si preturile lor umflate. Si eu pot sa spun ca tevile lor imi incalca proprietatea si sa plateasca ei chirie ca-i las sa treaca pe la mine. Legal cum e? Daca refuz sa platesc aceasta cota pt incalzire (imi platesc cheltuielile, mai putin asta) ce se poate intampla? Imi taie "incalzirea"? Multumesc.
Este obligatoriu sa platiti pentru caldura "la comun" pe tevile verticale si in spatiile comune.
Nu tevile trec pe proprietatea dv. privata, ci dv. v-ati montat CT dupa ce v-ati incalzit ani de zile datorita acelor tevi.
Faceti confuzii de cine cui ii este dator. Dv. cand v-ati mutat in bloc nu ati cerut sa se scoata tevile din apartament sau sa vi se plateasca chirie pentru ca le suportati in apartament, asa-i? Acum, ca v-ati instalat CT nu va mai intereseaza de ceilalti vecini, numai dv. sa va fie bine.......!
Dv. v-ati instalat CT ca sa inlocuiti sursa de incalzire a caloriferelor (pe care ati si inlocuit-o) si pentru a avea apa calda cand si cum doriti - ceea ce si aveti; pentru asta ati platit o multime de bani, nu ca sa scapati de proprietatea comuna care va trece prin apartament. Existenta sistemului de tevi si conducte comune in apartamentul dv. nu are legatura cu faptul ca v-ati montat CT.

Prin apartamentul dv. trec tevile din sistemul centralizat de caldura, de aprovizionare cu apa, de canalizare. Daca nu doreati sa aveti de-a face cu proprietatea comuna, atunci trebuia sa va faceti casa la curte, dar si acolo dadeati peste probleme asemanatoare. Nu va puteti izola de restul vecinilor decat in padure.

Legal e sa platiti ce e consum "la comun" asa cum plateste toata lumea.
Daca nu platiti, o sa ramaneti restant, restanta se si penalizeaza si apoi puteti fi chemat in justitie pentru recuperarea restantelor.
Multumesc pentru raspuns, dar nu va inteleg frustrarile si atacurile verbale. Eu consider ca sunt neavenite.
N-am frustrari, iar mesajul meu nu este nicidecum un atac verbal, dar se pare ca il interpretati asa deoarece va asteptati la alt raspuns.
Eu v-am explicat cum e cu proprietatea comuna de care nu puteti scapa decat in anumite conditii si ca este legal sa platiti ce vi se cere la partea comuna pentru caldura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 locuiesc intrun bloc in care 50% sunt incalzite cu centrale proprii 50%de la sistemul centralizat.a intrai in vigoare legea in care trebuie sa platim 50%din ... (vezi toată discuția)
Plata pentru tevile de caldura nahi nahi Buna ziua, doresc sa formulez si eu o intrebare referitoare la tevile de caldura care trec prin apartamentul mamei mele. Doresc sa mentionez ca mama are ... (vezi toată discuția)