avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:42, 15 Noiembrie 2010
Nu se imparte.Bunul e dobandit inainte incheierii casatoriei.Sotul , insa , are un drept de creanta cu privire la imbunatatirile aduse imobilului (supus termenului general de prescriptie , cel de trei ani, care curge de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii privind desfacerea casatoriei prin divort , intrucat prescriptia intre soti nu curge , este suspendata).
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu se imparte. Este bunul dvs. propriu si nu intra in masa partajabila.
Se impart doar bunurile comune, achizitionate in timpul casatoriei.
Casa dobandita inainte de casatorie are calitatea de bun propriu, prin urmare ea nu face parte din masa supusa partajului bunurilor comune.
Daca in timpul casatoriei prin munca si contributie comuna ati adus imbuntatiri acestui imobil, sotul dvs. are un drept de creanta materializat in contravaloarea cotei de 1/ 2 din aceste imbunatatiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit in afara casatoriei alma sofia alma sofia Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca un apartament dobandit inainte de casatorie se imparte in cazul unui divort dupa 10 ani de casatorie.Ce trebuie facut in ... (vezi toată discuția)
Casa cumpărată înaintea casatoriei sleo sleo buna ziua,doresc sa cumpăr copilului o casa,care va fi plătită ,o parte prin credit ipotecar;dacă in timpul cât se plătește,intervine căsătoria,cine ... (vezi toată discuția)
Bun comun mfd290673 mfd290673 Va rog lamuriti-ma in legatura cu urmatoarea problema:la cat timp dupa casatorie un bun dobandit inainte de aceasta,devine bun comun?Detin informatia ca dupa ... (vezi toată discuția)