avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta minima obligatorie intre o constructie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta minima obligatorie intre o constructie existenta si axul drumului

am achizitionat un spatiu comercial in mediul rural si acum cateva zile mi-am dat seama ca se afla la doar vreo 5-6 m de axul drumului national. constructia este veche (o fost cooperativa ). pot avea probleme din prisma faptului ca este construita foarte aproape de drumul national ? pot veni cei de la drumuri si poduri sa-mi solicite darmarea constructiei ca nu respecta distanta minima obligatorie fata de axul drumului?
Cel mai recent răspuns: demonel , utilizator 20:19, 13 Decembrie 2011
Nu cred ca va vor cere demolarea, fiind o constructie veche pe care nu ati cumparat-o dumneavoastra.
Probleme vor aparea in cazul in care o sa doriti sa renovati/construiti pentru ca vi se va cere aviz de la Drumuri nationale, iar ei va vor conditiona emiterea avizului de existenta distantei de 13 m de la axul drumului la constructia dumneavoastra.
~ Conținut șters la cerere ~
am si eu o nelamurire la aceasta tema: tocmai fac acum un proiect pe un teren primit in folosinta gratuita de la primarie pentru construirea unei case.fac momentan un proiect de casa P+M pe care ulterior dupa receptie, sa il pot modifica si parterul sa il fac spatiu comercial.am lamurit toate detaliile casei cu arhitectul dar nu sunt lamurit de acea asezare a casei pe teren. daca terenul este sa spunem 25x20 .. si casa are latime 18 si lungime 18(asta e un exemplu) cum sa las distanta de la axul drumului pana la casa de 10 metri? ce solutii sunt(drumul are 8 metri-)? ca si spatiu comercial as asezao cat mai langa drum.. mi se pare mult mai favorabil.
"si casa are latime 18 si lungime 18(asta e un exemplu)"= 18x16. scuzele mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe ... Andy89572 Andy89572 Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe 59 lungime , doresc sa construiesc o căsuța dar se pare ca e cam imposibil după planul de ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic achizitionare teren langa drum national roland81 roland81 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: am gasit un teren in Crevedia, la drumul national, la un pret acceptabil. Terenul are forma unui dreptunghi, cu ... (vezi toată discuția)
Amplasare constructie casa adinutzarus adinutzarus Doresc sa construiesc o casa si pentru aceasta am solicitat eliberarea unui certificat de urbanism. In certificat se precizeaza ca trebuie sa construiesc la 20 ... (vezi toată discuția)