avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta minima obligatorie intre o constructie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta minima obligatorie intre o constructie existenta si axul drumului

am achizitionat un spatiu comercial in mediul rural si acum cateva zile mi-am dat seama ca se afla la doar vreo 5-6 m de axul drumului national. constructia este veche (o fost cooperativa ). pot avea probleme din prisma faptului ca este construita foarte aproape de drumul national ? pot veni cei de la drumuri si poduri sa-mi solicite darmarea constructiei ca nu respecta distanta minima obligatorie fata de axul drumului?
Cel mai recent răspuns: demonel , utilizator 20:19, 13 Decembrie 2011
Nu cred ca va vor cere demolarea, fiind o constructie veche pe care nu ati cumparat-o dumneavoastra.
Probleme vor aparea in cazul in care o sa doriti sa renovati/construiti pentru ca vi se va cere aviz de la Drumuri nationale, iar ei va vor conditiona emiterea avizului de existenta distantei de 13 m de la axul drumului la constructia dumneavoastra.
~ Conținut șters la cerere ~
am si eu o nelamurire la aceasta tema: tocmai fac acum un proiect pe un teren primit in folosinta gratuita de la primarie pentru construirea unei case.fac momentan un proiect de casa P+M pe care ulterior dupa receptie, sa il pot modifica si parterul sa il fac spatiu comercial.am lamurit toate detaliile casei cu arhitectul dar nu sunt lamurit de acea asezare a casei pe teren. daca terenul este sa spunem 25x20 .. si casa are latime 18 si lungime 18(asta e un exemplu) cum sa las distanta de la axul drumului pana la casa de 10 metri? ce solutii sunt(drumul are 8 metri-)? ca si spatiu comercial as asezao cat mai langa drum.. mi se pare mult mai favorabil.
"si casa are latime 18 si lungime 18(asta e un exemplu)"= 18x16. scuzele mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe ... Andy89572 Andy89572 Buna ziua , dețin un teren intravilan de 13.30 m lățime pe 59 lungime , doresc sa construiesc o căsuța dar se pare ca e cam imposibil după planul de ... (vezi toată discuția)
Decizie cnair nejustificata Robert Hall Robert Hall Buna seara! Intenționez să achiziționez un teren pe un drum privat unde sunt case construite deja. Acest teren se afla la 170 m distanta de autostrada, ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic achizitionare teren langa drum national roland81 roland81 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: am gasit un teren in Crevedia, la drumul national, la un pret acceptabil. Terenul are forma unui dreptunghi, cu ... (vezi toată discuția)