avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Lege nr. 44 din 1994
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Lege nr. 44 din 1994

Am si eu o intrebare...

conforb acestei legi si a unei modificari aduse unuia dintre articole, veteranii de razboi sunt scutiti de la plata impozitului pe terenurile detinute (sub 5ha);
Daca totusi persoana a platit aceste taxe si impozite anuale in ultimii doi ani, desi nu trebuia, cui trebuie sa se adreseze si cu ce acte pentru a putea recupera banii. Sau, mai bine zis, se pot recupera banii?

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 22 Februarie 2008
Va puteti adresa cu o cerere servivciului impozite din primarie. In cazul in care refuza restituirea sumei sau compensarea cu alte obligatii va trebui sa va adresati instantei.
multumesc pentru raspuns si, mai ales, pentru promptitudine.

Da' decat sa se adreseze instantei cred ca mai degraba se lasa pagubas.

Vom merge la Primarie, insa.

Va multumesc inca o data!
Veteranii de razboi au dreptul de a fi scutiti de plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile în suprafaţă de până la 5 ha. Aceste scutiri se aplică şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război.

Depuneti o cerere de restituire la Serviciul de impozite si taxe la care anexati dovada ca sunteti veteran de razboi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit pentru vaduva veteran de razboi? laura231176 laura231176 Buna ziua, vaduvele veteranilro de razboi sunt scutite de plata impozitelor? ma refer aici strict la un impozit pe pamant, situat in Ialomita. Va multumesc (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe teren agricol simona_v simona_v veteranii de razboi sau stramutatii din basarabia sunt scutit de plata impozitului pe terenuri agricole???....vreau si eu un raspuns la aceasta ... (vezi toată discuția)
Veteranii de razboi trebuie sa plateasca impozit? ContSters107540 ContSters107540 Buna ziua.am si eu o intrebare.Bunica mea,care are 86 de ani si are pensie de urmas de veteran de razboi,trebuie sa plateasca impozit pe teren intravilan?pana ... (vezi toată discuția)