avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... administrea probei reprezentand expertiza contabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

administrea probei reprezentand expertiza contabila

ce parare aveti despre administrea probei reprezentand expertiza contabila, in cadrul litigiilor de contencios administrativ - contestatii la acte administrative fiscale?
eu am un caz si expertiza e nasoala rau si din pacate expertul nu are in vedere multe aspecte legate de procedura fiscala. iar obiectivele au fost fixate total in afara, astfel incat nu prea se raspunde cauzei. in loc sa ajute mai mult complica.
astept sfaturi, cat de repede dac se poate
multumesc frumos :)
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:19, 7 Martie 2008
Solicita o completare la expertiza, ori obiectiuni la aceasta tocmai pe considerentul ca expertul nu a avut in vedere dispozitiile cod proc fiscala . ATENTIE urmareste principiile fiscalitatii
multumesc de sfat
Obiectivele expertizei nu le stabileste expertul, ci instanta de judecata.
În cazul în care obiectivele expertizei nu sunt suficient precizate, expertul solicită instanţei care a dispus efectuarea ei să concretizeze în scris problemele care trebuie să formeze obiectul expertizei. De asemenea, dacă în timpul efectuării expertizei se ivesc situaţii care necesită extinderea obiectivelor fixate sau efectuarea prealabilă a unor expertize din alte domenii, expertul va sesiza instanţa de judecată. Expertul nu poate extinde singur obiectivele expertizei şi să răspundă la întrebări care nu i-au fost puse sau care depăşesc competenţa sa.
Atunci când nu se poate efectua expertiza contabilă, ca urmare a dificultăţilor întâmpinate, se întocmeşte proces-verbal de imposibilitate a efectuării expertizei contabile, dându-se ca exemple de imposibilitate: necesitatea unui prealabil control gestionar, necesitatea aducerii la zi a evidenţelor şi a efectuării altor asemenea lucrări, necesitatea efectuării prealabile a expertizei tehnice sau grafologice, formularea greşită a obiectivelor ori insuficienţa actelor puse la dispoziţia expertului contabil etc.
În urma efectuării expertizei, expertul întocmeşte un raport de expertiză prin care dă posibilitatea instanţei să verifice felul în care el şi-a îndeplinit sarcina şi modul cum a ajuns la concluziile sale.
Dacă părţile invocă obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză. Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.)
Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu. Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune.
Noua expertiză sau contraexpertiza se dispune când raportul de expertiză nu este convingător şi instanţa consideră că este necesară efectuarea unei noi cercetări . Ea se face de către acelaşi expert, dacă se constată că el nu are nici o vină în ce priveşte respingerea primei expertize , sau de către un alt expert când instanţa consideră că expertul care a efectuat prima expertiză a dat dovadă de lipsă de conştiinciozitate, de lipsă de obiectivitate etc.
Nu are mai nicio legatura, elis, mama, cu speta noastra... Si nici nu a precizat cineva ca obiectivele au fost fixate de expert...

Cine a cerut proba? Ati depus in scris, cu argumentarea necesitatii fiecaruia, obiectivele propuse de dv.?
Ati aratat instantei ca fara un obiectiv ori altul nu se atinge principiul utilitatii si concludentei probei?
Daca ati facut toate astea, depuneti note scrise; daca nu, aceleasi note scrise in care aratati, insa, tot ceea ce trebuia sa aratati in actele enumerate de mine si nedepuse de dv.

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila ContSters126274 ContSters126274 Intr-o expertiza, actele depuse de invinuit ca proba, pot fi vazute de acuzator? (vezi toată discuția)
Expertiza consuello consuello Buna ziua, va rog, daca se poate, sa imi confirmati/infirmati urmatoarea idee : - expertul desemnat de instanta trebuie sa se raporteze strict la ... (vezi toată discuția)
Sarcinile expertului tehnic auto mark65 mark65 Ma puteti ajuta , va rog ? De ce un expert vrea banii dupa expertiza, altul vrea avans? De ce unul depune expertiza pe jumatate, iar altul in totalitate? Unde ... (vezi toată discuția)