avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dosarul aflat la parchet poate fi studiat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dosarul aflat la parchet poate fi studiat?

buna seara.as vrea sa stiu daca pot avea acees la dosarul aflat la parchet,eu fiind parte din acel dosar.mai exact ,am facut o reclamatie la politie ptr neplata pensiei alimentare.politia si-a terminat treaba si a trimis dosarul la parchet.cat a fost la politie nu am putut afla nimic fiind inca in cercetari.acum pot merge la parchet sa cer studierea acestui dosar si sa fac copie dupa o adeverinta de venit pe care i-a dat-o sotului firma intermediara prin care pleaca in voiaje?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:03, 18 Noiembrie 2010
Da, este dreptul dvs.
codul de procedura penala va permite sa studiati dosarul atata vreme cat sunteti parte in cauza.
Art 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului presupune printre altele,
egalitatea armelor manifestata prin posibilitatea data partilor de a-si expune cauza in fata organelor judiciare fara a fi dezavantajate in fata partilor adverse ori organelor de urmarire penala,dreptul de a se se familiariza cu probele dosarului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces la dosar de cercetare penala andreeagheorghe andreeagheorghe in urma unui accident rutier de acum 5 ani, sotul meu s a ales cu cercetare penala, cel mai probabil va fi urmata de inceperea urmaririi penale... cazul e ... (vezi toată discuția)
Vizualizare dosar la parchet kezo83 kezo83 Buna. La inceputul anului unul dintre parintii mei a murit intr-un accident rutier. Dosarul a fost transmis la Procurorul care se ocupa de caz in luna iulie. ... (vezi toată discuția)
Studierea dosarului de urmarire penala de catre aparator Cristian501 Cristian501 Solicitarea aparatorului de a studia dosarul de u.p, se poate face si la organul de cercetare penala sau la procuror? Aceasta operereaza de drept prin ... (vezi toată discuția)