avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... desfacerea casatoriei !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

desfacerea casatoriei !

Daca avem acordul sotilor desfacerea casatoriei se poate face in conditiile in care exista copii minori? (Termenul de un an de la data casatoriei a trecut)
Practic conditia existantei copiilor minori din casatorie impiedica posibilitatea desfacerii de comun acord a acesteia?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:36, 23 Noiembrie 2010
DIn 26 decembrie 2010 se va putea cere divortul prin acord si daca sunt copii minori rezultati din casatorie cf.legii 202/2010.
Pana in 26 noiembrie nu exista posibilitatea desfacerii casatoriei prin acord in cazul celor care au copii minori rezultati din casatorie, insa dupa 26 noiembrie cand legea 202/2010 va intra in vigoare ,exista posibilitatea divortului prin acord si in cazul cuplurilor care au copii minori rezultati din casatorie sau adoptati.
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Asteptati pana dupa de data de 26.12.2010 si veti putea divorta de comun acord la notar,conform noilor prevederi din Legea nr.202/2010.
Divortul la notar sau pe cale administrativa nu este posibil daca exista copii minori rezultati din casatorie, deci se poate divorta prin acord insa numai la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort inainte de un an de casnicie marcela22 marcela22 Ce procedura exista si ce conditii trebuie indeplinite pentru a divorta, chiar daca nu s-a implinit 1 an de la incheierea casatoriei? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
Divort mjc mjc Buna ziua. In cazul in care exista un minor rezultat in timpul casatoriei putem divorta de comun acord la un notar sau la ofiterul starii civile? (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei...... iudith iudith Desfacerea casatoriei, dupa 13 ani de mariaj in conditiile in care a rezultat si un minor (de 12 ani), se poate face la ofidiul starii civile ( sau ... (vezi toată discuția)