avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Aprobare ITM pt comision 0.25%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Aprobare ITM pt comision 0.25%

Care este procedura de obtinere aprobare la ITM pentru anul 2011 a comisionului de 0.25%.
Cel mai recent răspuns: ahava , utilizator 17:46, 27 Noiembrie 2010
Pasii ar fi cam acestia:
- cerere la ITM cum ca doriti sa preluati cartile de munca
- un examen care se va da la ITM (legislatia o puteti cere de la ei)pentru a avea drept de completare a carnetelor
- ulterior va fi un control al ITM-ului de constatare a diverselor lucruri, gen loc pentru depozitarea carnetelor, plata comisionului la zi,etc
-dupa control o sa primiti o decizie cand trebuie sa mergeti pentru a ridica cartile de munca
Pentru 2011 nu se mai depun cereri de acest gen ... Decretul nr.92/1976 va fi abrogat , iar carnetele de munca vor dispare ... deja sunt transmise instructiuni de catre Inspectia Muncii in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da asta asa este, are dreptate freeelis si automat toti o sa revenim de la 0,25% la 0,75%.
ITM a anuntat astazi ca nu se mai justifica primirea de catre inspectoratele teritoriale de munca a cererilor de acordare/prelungire a aprobarilor pentru anul 2011, asa cum este reglementata de Metodologia privind aprobarea ca operatiunile de pastrare si completare a carnetelor de munca sa fie efectuate la sediul angajatorilor aprobata prin Decizia nr. 196/09.09.2009.
Angajatorii care au obtinut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca la sediu, le vor completa la zi (cu date aferente pana la 31.12.2010).
Carnetele astfel completate vor fi prezentate la inspectoratul teritorial de munca in vederea certificarii si contrasemnarii pentru legalitate a inscrierilor efectuate, incepand cu data de 01.02.2011, urmand ca acestea sa fie predate de catre angajator, titularilor pe baza de process verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizari itm cluj ref carnete de munca mmarianne mmarianne In atentia ANGAJATORILOR 1. Incepand cu data de 31.01.2011 nu se vor mai presta servicii de inregistrare si depunere a documentelor cu privire la ... (vezi toată discuția)
Carti de munca catalina77 catalina77 Buna ziua. Am si eu o nedumerire si as dori, daca se poate, sa ma lamureasca si pe mine cineva. Ca institutie publica, am avut obligatia ca pana la 30.11.2010 ... (vezi toată discuția)
Srl a achizitionat carnetele de munca.itm sau cine le completeaza? simonadudas simonadudas Am parcurs toti pasii legali pentru achizitionarea carnetelor de munca pentru noi angajati care nu aveau acest document.Platesc comision la ITM pentru carti de ... (vezi toată discuția)