avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ,,Baroul Bota,, - legal sau nu?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

,,Baroul Bota,, - legal sau nu?

Salutare !
Studiez fenomenul - Bota - de ceva vreme. Cert este ca in proportie de 99% este legal constituit si tot legal se si profeseaza.
Intrebarea mea este urmatoarea
- unde se platesc contributiile catre casa de pensii in cazul unui avocat al baroului bucuresti structura Bota. In lege se spune ca avocatii au propriul lor sistem de asigurari sociale ?
- in cazul unui avocat al baroului traditional ce vrea a se fi membru al baroul Bota, care este calea legala pe care trebuie sa urmeze. ? Presupune asta sustinerea examenului de primire in profesie, din nou ? Ce se intampla cu contributia lui catre casa de asigurari in baroul traditional ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:02, 3 Ianuarie 2011
Macar din politete, orice mesaj merita un raspuns.
Legalitate sau nu? Raspunsul este pe www.bota.ro, inutil de adaugat comentarii in privinta asta. De remarcat insa recunoasterea unor avocati carora nu li s-a refuzat inscrierea in barouri din UE (Gabriela Stefania Nut - Baroul Bruxelles, Doina Graf - Frankfurt pe Main etc ). Oare mai e nevoie de vreo alta recunoastere? Un lucru trebuie totusi remarcat, in aceste barouri nu sunt avocati romani care "sa le conteste calitatea", sa le faca plangeri penale ptr practicarea ilegala a profesiei, etc. Cu siguranta, si acestia platesc contributii la asig. sociale, acolo unde practica avocatura, dupa cum si aici, cei din structura Bota platesc la CJAS si la Casa de Pensii. E ceva ilegal in asta?
Eu am cam ramas in urma probabil dar in fata organelor de urmarire penala nu le este permisa acordarea de asistenta juridica.
Nu mai stiu cum este la instante, dar la urmarirea penala nu pot acorda asistenta juridica.

Aveti informatii mai noi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat in baroul bota nicolenicoleta_83 nicolenicoleta_83 Este legala practicarea avocaturii si reprezentarea in instanta ca avocat inscris in baroul Bota? (vezi toată discuția)
De ce stagiarii din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional? cristian_ice77 cristian_ice77 de ce stagiari din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional (vezi toată discuția)
Avocat traditional vs. avocat unbr 2004 Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Daca esti proaspat absolvent de facultate stai si te intrebi unde sa te inscrii : in baroul traditional care nu are acte de infiintare , sau in baroul legal ... (vezi toată discuția)