avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bancile sunt obligate sa refinanteze creditele vechi ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bancile sunt obligate sa refinanteze creditele vechi ?

Este adevarat? La stiri au anuntat ca bancile ar putea fi obligate sa faca refinantari ale creditelor cientilor vechi la dobanzile actuale, fara plata analizei dosarului de acordare a refinantarii, fara plata ipotetii.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 22:00, 26 Noiembrie 2010
Deocamdata, nu exista vreo prevedere legala, in vigoare, in acest sens. Fiecare banca comerciala isi stabileste propriile reglementari privind politica de creditare, in acord deplin cu cele impuse de BNR. :)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
monica.voinea a scris:

Deocamdata, nu exista vreo prevedere legala, in vigoare, in acest sens. Fiecare banca comerciala isi stabileste propriile reglementari privind politica de creditare, in acord deplin cu cele impuse de BNR. :)
Deputatii din comisia de Buget Finante au adoptat marti un amendament la ordonanta 50, ce elimina practic orice bariera pentru clientii care vor o refinantare. Doar sa nu fie rau-platnici.

Clientii care nu au avut restante mai mari de 30 de zile pot solicita acum refinantari, iar bancile sunt obligate sa le ofere credite la dobanzile actuale. Cu alte cuvinte, clientii vechi pot beneficia de toate dobanzile si conditiile ofertelor actuale de creditare.

Banca nu mai are voie sa perceapa un comision de analiza a dosarului si, cel mai important, banca nu are voie sa reevalueze clientul si nici garantia ipotecara pusa drept gaj in contractul initial.
ralubriela a scris:

"Deputatii din comisia de Buget Finante au adoptat marti un amendament la ordonanta 50, ce elimina practic orice bariera pentru clientii care vor o refinantare. ......................."

Este numai un amendament adoptat de camera deputatilor. Pana va incepe sa produca efecte juridice, ramane in vigoare actuala forma a Ordonantei 50/2010. Vom vedea ce se va intampla cu "banca are voie sau nu................":D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)
Probleme banci bugariu bugariu ce a dus nou oug 50 2010 fata de vechea oug 50 2010 di iunie (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale - dobanda fixa versus dobanda variabila...un sfat, va rog! carmenbucur carmenbucur Va solicit o sugestie in urmatorul caz: Intentionez sa imi refinantez 2 credite , anume: un credit (deja refinantat...dar in conditii cam dezavantajoase,a ... (vezi toată discuția)